Echipa Bucurestiului, in sferturile FIBA 3×3 World Tour Final

Echipa Bucurestiului s-a calificat fara infrangere in sferturile de finala la turneul final al FIBA 3×3 World Tour, circuitul mondial de baschet 3×3. Romanii sunt prezenti pentru a treia oara consecutiv in aceasta faza a competitiei, dupa performantele similare obtinute la Miami, in 2012 si Istanbul, in 2013.

Angel Santana, Catalin Vlaicu, Bogdan Popescu si Vasile Stefan au dominat categoric in primul meci, cu Sao Paolo (Brazilia). Defensiva excelenta si precizia in aruncari le-au permis baietilor nostri sa incheie meciul inainte de limita celor 10 minute regulamentare, dupa ce Catalin Vlaicu a punctat din spatele semicercului pentru 22-11.

Cealalta adversara din grupa, Manila (Filipine), a trecut la randul ei de Sao Paolo, astfel ca ultimul meci al grupei era decisive pentru ocuparea primului loc.

Romanii au avut destul probleme in fata unei echipe foarte rapide iar meciul a fost extrem de strans. Desprinsi la 13-11 cu 20 de secunde inainte de final, ai nostri s-au vazut egalati in ultima secunda printr-o aruncare disperata de la mare distanta a adversarilor.

Meciul a continuat in prelungiri, acolo unde echipa care marca doua puncte, castiga partida. Echipa noastra a marcat prima, prin Angel Santana, filipinezii au fortat o aruncare decisiva de la doua puncte, ratata, iar apoi Catalin Vlaicu a fost faultat si a marcat prima aruncare libera, punand capat unui meci tensionat, 15-13.

Angel Santana si Catalin Vlaicu au marcat cele mai multe puncte pentru echipa Bucurestiului, in cele doua meciuri, cate 12 fiecare in total. Bogdan Popescu a contribuit cu 11 puncte, opt in prima partida, cea cu Sao Paolo, in timp ce Vasile Stefan a marcat doua puncte, ambele in primul meci.

Team Bucharest va juca in sferturile de finala cu Team Jakarta, partida urmand sa aiba loc duminica, de la ora 07.45, ora Romaniei. In cazul unei victorii, partea de tablou ne aduce in fata invingatoarea dintre Denver si Saskatoon.

Citește și: