Baschetbalstii de aur ai Romaniei, pregatiti pentru finala mondiala

Campionii Europeni la baschet 3×3, Angel Santana, Bogdan Popescu, Catălin Vlaicu și Vasile Ștefan sunt gata de o nouă aventură, urmând să participe, la finalul acestei săptămâni, la finala circuitului mondial FIBA 3×3 World Tour, care va aduna la Sendai, Japonia, cele mai bune 12 echipe din lume.

Sâmbătă și duminică cei patru muschetari, reprezentând de această dată echipa Bucureștiului și competiția națională Sport Arena Streetball, pe care au câștigat-o, se vor duela cu jucători de pe patru continente pentru marele premiu de 20.000 de dolari și un loc la FIBA 3×3 All Stars, care va avea loc în luna decembrie, la Doha, Qatar.

Jucatorii au ajuns inca de astazi in Japonia, vineri urmand sa participe la mai multe actiuni organizate de FIBA in scolile din Sendai, alaturi de ceilalti participanti la competitie.

Team Bucharest, cap de serie numărul doi, va juca în faza grupelor cu Manila, care s-a impus în primul turneu Masters al anului, disputat pe teren propriu, în Filipine, respectiv cu Sao Paolo, câștigătoarea ultimului Masters al sezonului, cel de la Rio de Janeiro, de la finalul lunii septembrie.

Reprezentanta Capitalei României este singura echipă din lume care a participat la toate cele trei finale mondiale de până acum, ocupând locul șase la Miami, în 2012 și locul cinci la Istanbul, în 2013.

Angel Santana și Cătălin Vlaicu au jucat la ambele turnee finale amintite, iar acum îi vor avea alături pe Bogdan Popescu și Vasile Ștefan, practice echipa de aur care a cucerit titlul European la București la începutul lunii septembrie.

Echipa noastră, într-o formulă cu Cătălin Bordei în locul lui Bogdan Popescu, a obținut biletele pentru finala din Japonia după ce a jucat finala Mastersului de la Praga, unde a cedat la mare luptă cu marea rivală din estul Europei, Team Novi Sad, care este principala favorită la Sendai.

Partidele din faza grupelor se vor disputa sâmbătă, 11 octombrie, cu începere de la ora 06.20, ora României, urmând care rundele eliminatorii să se dispute duminică, 12 octombrie, începând cu ora 06.45, ora României.

Cele 12 echipe participante au fost împărțite în patru grupe a câte trei echipe, primele două din fiecare grupă urmând să avanseze în sferturile de finală.

Iată componența grupelor (în paranteză ordinea favoritelor)

Grupa A: Novi Sad (1, SRB), Denver (8, USA), Santos (9, BRA)

Grupa B: Bucharest (2, ROU), Sao Paulo (7, BRA), Manila West (10, PHI)

Grupa C: Kranj (3, SLO), Jakarta (INA – au inlocui echipa din Doha), Wukesong (11, CHN)

Grupa D: Trbovlje (4, SLO), Saskatoon (5, CAN), Kobe (12, JPN)

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.