Echipa Bucurestiului, locul patru la FIBA 3×3 World Tour 2014

Echipa Bucurestiului s-a clasat pe locul al patrulea la turneul final FIBA 3×3 World Tour, dupa ce a pierdut la mare lupta in semifinalele competitiei in fata echipei canadiene Saskatoon.

Este cea mai buna performanta obtinuta pana acum de o echipa romanesca in circuitul mondial al baschetului trei la trei, dupa locul sase obtinut la Miami in 2012 si locul cinci la Istanbul, anul trecut.

FIBA 3×3 World Tour a fost castigat anul acesta de Team Novi Sad, iar rezultatul obtinut de sarbi a facut ca echipa Bucurestiului sa se califice pentru FIBA 3×3 All Stars, un turneu cu premii in valoare totala de 120.000 de dolari ce va avea loc in data de 12 decembrie, la Doha, in Qatar.

Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Vasile Stefan au fost la doar un minut de finala, conducand la trei puncte diferenta pe finalul partidei din semifinale cu Saskatoon. Trei puncte consecutive ale adversarilor au egalat disputa si apoi s-au desprins in invingatori, scor final 19-16.

Echipa romaneasca trecuse in sferturile de finala de Jakarta (Indonezia) cu 21-8, iar in faza grupelor a invins Sao Paolo (Brazilia) si Manila (Filipine).

Dupa titlul European cucerit la Bucuresti, cei patru tricolori, Angel Santana, Catalin Vlaicu, Bogdan Popescu si Vasile Stefan reusesc o noua performanta extraordinara pentru baschetul romanesc, situandu-se printre primele patru echipe ale lumii in circuitul mondial si obtinand in premiera calificarea pentru All Star-ul baschetului trei la trei din Qatar.

Citește și:

One Thought to “Echipa Bucurestiului, locul patru la FIBA 3×3 World Tour 2014”

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.