Dueluri stelare la Nike 3×3 Challenge în ParkLake Shopping Center

Virgil Stănescu, Virgil Căruțașu, Eugen Ilie sau Adrian Guțoaia, toți foști componenți ai naționalei de baschet a României vor fi pe teren la Nike 3×3 Challenge, turneul care deschide sezonul Sport Arena Streetball 2018 în ParkLake Shopping Center, între 11 și 13 mai.

Stănescu și Guțoaia fac parte din echipa Autohtonii, în timp ce Căruțașu și Eugen Ilie vor juca împreună pentru CSO Voluntari. De asemenea campionul european la baschet 3×3, Cătălin Vlaicu, va evolua la categoria Open Masculin pentru Rapid București.

Nu va lipsi de pe teren nici Paul Helcioiu, un alt tricolor care acum evoluează alături de prietenii săi la categoria veteranilor, plus 35 de ani.

Principalii capi de serie la Open Masculin sunt sârbii de la Intergalactic, prezenți pentru al doilea an consecutiv la Nike 3×3 Challenge. Aceștia au terminat pe locul doi la prima ediție și au câștigat trei turnee din circuitul național Sport Arena Streetball Tour 2017: Politehnica, Craiova și Constanța.

La Open Feminin Știința București pare a fi favorită, cu trei jucătoare din actualul lot al Acvilelor, Sonia Ursu, Gabriela Irimia și Tunde Kilin alături de cea mai titrată jucătoare din istoria baschetului românesc, Anca Stoenescu. Cap de serie numărul 1 este însă Agro Squad, echipa care anul trecut a dominat circuitul național Sport Arena Streetball Tour iar în toamnă s-a impus la un turneu similar în Grecia.

Pentru prima oară în istoria turneelor Sport Arena Streetball cei mai mici baschetbaliști vor avea categorii dedicate. Competițiile la Baby 3×3 și Mini 3×3 sunt parte din programul de la Nike 3×3 Challenge și vor fi prezente și la celelalte turnee din circuit.

Numărul maxim de 60 de echipe admise la turneul de la ParkLake a fost atins în mai puțin de jumătate de oră, iar cei 240 de participanți sunt pregătiți să-și dispute premiile totale în valoare de peste 25.000 de lei. Câștigătoarea competiției la categoria Open Masculin va încasa un CEC în valoare de 4500 de lei, iar fiecare jucător va aduna puncte în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Rankings.

Pe lângă meciurile de baschet, momente de entertainment, concursuri cu premii pentru spectatori și jucători sau participarea unor invitați speciali sunt elemente care vor completa programul celor trei zile de competiție.

Andrew Wilding, fost deținător al unui record Guiness pentru freestyle cu mingea de baschet și star al canalului Nickelodeon în Marea Britanie va fi prezent în ParkLake Shopping Center pentru a-i uimi pe cei prezenți cu trucurile sale. Alături de el vor fi prezenți Joel “The Royal Guard” Henry, unul dintre cei mai buni dunkeri din Europa, precum și un alt freestyler, Tarryn “The Teacher” Algar.

Atmosfera va fi animată de Dracula’s Girls, tradiționala trupă de majorete de la Sport Arena Streetball.

Evenimentul marca Sport Arena Streetball este organizat cu sprijinul ParkLake Shopping Center și Nike și este susținut de: Raiffeisen Bank, Fitbit, Gatorade, Ursus Cooler, Pep&Pepper, World Class, Carrefour ParkLake, ProFM și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.