De la hochei la baschet la BCR Sport Arena Streetball Brașov

BCR Sport Arena Streetball Brașov, cea de-a doua etapă a circuitului național de baschet 3×3, a programat duminică un inedit meci demonstrativ între componenții echipei de hochei Corona Brașov și selecționata Brașov All Stars.

După ce au demonstrat că sunt cei mai buni atât din România, cât și la nivel regional, reușind în acest o triplă istorică Cupă, Campionat și Erste Liga, hocheiștii de la Corona Brașov au venit și pe terenul de baschet în formula  Rareș Vasile, Andrei Vasile și Pavlo Borisenko.

Ei au avut ca adversari o selecționată alcătuită din jucătoarele de baschet Maria Ferariu și Andra Haas, campionul mondial la arte marțiale Nicu Dascălu și Allen Coliban, primarul Municipiului Brașov.

Andra Haas a fost una dintre jucătoarele care au scris istorie pentru baschetul 3×3 din România. După sferturile de finală jucate la Campionatele Mondiale din 2014, a fost în echipa care a adus medalia de argint pentru România la Campionatele Europene de baschet 3×3 din 2016.

Maria Ferariu a inceput baschetul la Brașov, iar la 15 ani devenea deja campioană națională cu Olimpia Brașov, la senioare. S-a dezvoltat mai departe în baschetul American la liceul Roland Park din Baltimore și la colegiul Maryland iar la 3×3 a jucat pentru România la Jocurile Olimpice De Tineret de la Buenos Aires.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.