De la Cazinoul din Constanța la Turnul Eiffel: Opt echipe și-au câștigat biletele pentru Europenele de baschet 3×3 de la Paris

Într-o locație emblematică pentru orașul Constanța, la câțiva pași de celebrul Cazino, baschetul 3×3 a dominat peisajul în weekend-ul trecut, la turneul de calificare pentru Europene, susținut de către Primăria Municipiului Constanța. Opt echipe au obținut biletele pentru turneul final FIBA 3×3 Europe Cup care va avea loc între 10 și 12 septembrie la Paris, lângă celebrul Tour Eiffel.

Ucraina și Lituania au reușit să se califice cu ambele naționale, atât la masculin cât și la feminin. Estonia și Olanda la masculin, alături de Ungaria și Marea Britanie la feminin au fost celelalte patru echipa care au primit permisul de îmbarcare pentru Paris.

Chiar dacă spectatorii au fost nevoiți să privească meciurile de la distanță, din cauza protocolului medical stabilit împreună cu Federația Internațională de Baschet, vocea lor s-a făcut auzită mai ales la meciurile României.

Iar acestea au oferit spectacol pe măsură, atât fetele cât și băieții bifând de-a lungul competiției victorii în prelungiri, după meciuri pline de suspans. Cristi

Chițu sau Alina Maria Podar au reușit coșuri cruciale pentru echipele noastre. În cele din urmă, la turneul final vor merge doar fetele, care și-au obținut biletele prin prisma clasamentului mondial, în timp ce tânara echipă de băieți a României a ajuns până în fața meciului decisiv de calificare, cedând în fața Ucrainei.

Cele 27 de echipe naționale din 15 țări au trăit din plin atmosfera unui eveniment organizat chiar pe malul mării. Locația spectaculoasă i-a făcut pe majoritatea dintre ei să își scoată telefoanele pentru a fotografia peisajul, distribuind apoi  imagini și videoclipuri pe conturile personale sau ale federațiilor din țările respective.

Chiar și mingea oficială Wilson s-a bucurat de o baie pe cinste în apele Mării Negre, fiind cu greu recuperată cu ajutorul unor pasionați de sporturi nautice care se aflau pe mare în acel moment.

Găzduit pentru a treia consecutiv de către Constanța, turneul de calificare pentru FIBA 3×3 Europe Cup a devenit deja un eveniment de tradiție la malul mării.

Echipele calificate pentru turneul din Paris sunt, la băieți: Franța (țara gazdă), Serbia (câștigătorii din 2019), Rusia și Slovenia (pe baza clasamentului), Belgia, Austria, Polonia, Israel (în urma turneului de calificări din Tel Aviv). Echipele care și-au câștigat biletul pentru Paris în urmă evenimentului din Constanța sunt: Estonia, Olanda, Ucraina și Lituania.

La categoria feminină, echipele calificate sunt: Franța( țara gazdă dar și câștigătorii din 2019) , Rusia, Olanda și România (pe baza clasamentului), Israel, Germania, Belgia și Spania (în urma turneului de calificări din Tel Aviv). Li s-au alăturat după turneul de la Constanța: Lituania, Ucraina, Ungaria și Marea Britanie.

Principalii marcatori de la turneul care s-a jucat în Constanța au fost: de pe tabloul feminin, Ganna Rulyova (Ukraina, 26 puncte), Natallia Dashkevich (Belarus, 21 puncte), Kamile Nacickaite (Lituania, 18 puncte), Temitope Fagbenle (Marea Britanie, 17 puncte) la egalitate cu Agnes Torok (Ungaria), și Alina-Maria Podar ( România, 16 puncte).

Cele mai multe puncte de pe tabloul masculin au fost înscrise de: Aurelijus Pukelis (Lituania, 31 puncte), Ross Bekkering (Olanda, 28 puncte), Denys Noskov (Ucraina, 26 puncte), Karl Lips (Estonia, 24 puncte) și Igor Chumakov (Ucraina) la egalitate cu Sarunas Vingelis (Lituania) cu 23 de puncte.

Competiția a fost susținută de către Primăria Municipiul Constanța. Partenerii evenimentului, organizat de către Asociația Județeană de Baschet Constanța, Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball, au fost: Superbet, Mastercard, Taco Bell, Zizin, Stirom, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Ferma Stoian, Radio Constanța. Parteneri oficiali FIBA: Wilson, Peak, Tissot, Elite Air.

 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.