Cu cine ne luptam la Miami: Split (Croatia)

Sport Arena Streetball va prezinta adversarii romanilor de la FIBA 3×3 World Tour Miami, 22-23 septembrie. Dupa ce in primul articol al seriei am facut cunostinta cu rusii de la Khabarovsk, astazi vom vedea cine sunt cei de la Split (Croatia) castigatorii mastersului de la Madrid.

Echipa din Split a fost intr-o forma extraordinara la Madrid, acolo unde aproape niciun adversar nu i-a stat in cale, nici macar temutii lituanieni de la Vilnius, care castigasera cu o saptamana inainte Mastersul de la Istanbul, in finala cu Sport Arena.

Exceptand o infrangere cu Praga in ultimul meci din grupa, cand erau deja calificati, cei de la Split au castigat toate partidele, la o diferenta medie de 6,5 puncte.

Au avut un singur meci ceva mai dificil, cu slovenii de la Kranj, in sferturi, scor 18-16. Apoi insa i-au demolat in semifinale pe Vilnius cu 18-10 si au terminat inainte de expirarea timpului in finala cu Ljubljana, scor 21-10 (vezi imagini mai jos).

Jocul echipei se invarte in jurul micutului conducator de joc Bozidar Vrdoljak (27 de ani, 179 cm, 80 de kilograme), care evolueaza in liga secunda din Croatia si a facut parte din echipa Statist la Moscow Open 2012.

E omul care face diferenta fie prin patrunderi si pase scoase la coechiperi fie prin aruncari precise de la semidistanta si distanta, jocul sau fiind foarte asemanator cu cel al unuia dintre cei mai buni jucatori de la Sport Arena Streetball, Dani Popescu, cu un plus la capitolul fizic.

Echipa este completate de doua extreme de 194 cm, Minda Statist (participant la Moscow Open 2012) si Duje Kaliterna, care evolueaza in liga a doua croata, un jucator rapid, cu o viziune buna a jocului si cu o mana sigura din afara semicercului.

Cel de-al patrulea jucatori, Toni Vitali (203 cm) este responsabil cu “munca murdara” de sub panouri. Avand o detenta excelenta (a participat la concursul de slam-dunk de la Madrid, fara prea mari sanse insa in fata duo-ului polonez Slash-Lipek), Vitali este omul care recupereaza excelent si dubleaza patrunderile adversarilor, ajutandu-si coechipierii in aparare, lucru de care insa se poate profita.

Rezultatele celor de la Split la Madrid:

Grupe
07 SepvsGeneva13 – 9W
07 SepvsTorino21 – 10W
07 SepvsParis20 – 13W
07 SepvsPrague17 – 19L
Sferturi de finala
08 SepvsKranj18 – 16W
Semifinale
08 SepvsVilnius18 – 10W
Finala
08 SepvsLjubljana21 – 10W

 

Citește și: