Cu cine ne luptam la Miami: Neuquen (Argentina)

Continuam periplul printre adversarii romanilor de la Miami si facem cunostinta cu Neuquen (Argentina), prima echipa calificata pentru Miami in acest sezon dupa victoria din Mastersul de la Sao Paolo, acolo unde biletele pentru finala World Tour au fost acordate doar primului loc.

Echipa se bazeaza pe fratii Sepuvelda (Mario si Carlos) doua extreme care dribleaza foarte bine. Mario are o mana de exceptie din afara semicercului si a fost, de altfel, si castigatorul concursului de trei puncte de la Sao Paolo.

Bruno Gelsi, un fundas de 36 de ani si 1,91 metri aduce in jocul echipei experienta mai multor sezoane petrecute in ligi inferioare din Spania si Italia la fel ca si Luciano Saborido, un pivot de 40 de ani, care a evoluat la mai multe echipe din ligile inferioare italiene.

Jocul argentinienilor se bazeaza foarte mult pe experienta si pe tactica, neexceland la capitolul calitati fizice. La Sao Paolo au defilat castigand toate meciurile si avand probleme doar in semifinala cu Montevideo, un meci pe care l-au controlat, dar in care au tremurat pe final pentru victoria cu 19-18.

Un alt avantaj al argentinienilor este talia, cu trei jucatori peste doi metri (fratii Sepuvelda si Saborido) si unul peste 1,90 metri (Gelsi).

In semifinala de la Sao Paolo, cu Montevideo, au castigat datorita jocului de sub panou, atat in atac, cu toti jucatorii stiind bine relatia unu la unu cu spatele la cos, cat si in defensiva (au aglomerat excelent spatiu de trei secunde, mai ales ca adversarii nu au fost in forma din afara semicercului).

Imagini din a doua zi de la Sao Paolo:

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.