Cod roșu de baschet 3×3: Un fost star al echipei locale a câștigat Visit Oradea Streetball

Dacă vremea a trecut dintr-o extremă în alta, cu temperaturi caniculare urmate de o furtună pe cinste, pe terenurile de la Visit Oradea Streetball nu au existat variații prea mari. Sârbii de la Dzakovi 3×3, conduși de un fost star al echipei CSM Oradea, Djordjo Djordjic, au dominat copios competiția de la început și până la final.

Nici chiar compatrioții lor de la Extra Auto Vrbas, cu un viitor jucător în campionatul universitar nord-american în lot, nu le-au putut sta în cale. Dzakovi 3×3 a câștigat finala cu 21-12 și încheiat turneul cu toate meciurile castigate înainte de expirarea celor 10 minute regulamentare.

Băieții de la Dzakovi 3×3 au încasat un cec în valoare de 5000 de lei și s-au calificat pentru finala circuitului national Sport Arena Streetball 2017, care va avea loc la București în zilele de 19 și 20 august.

Desfășurat în emblematica Piața a Unirii, în apropierea bisericii cu lună și a primăriei, turneul de baschet 3×3 a fost principala atracție orădenilor dar și a turiștilor care s-au plimbat prin centrul orașului. Cupluri proaspăt căsătorite sau burlăcițe aflat în oraș pentru o petrecere de pomină au pășit pe terenul de baschet pentru o amintire inedită.

Turneul a reunit la start peste 200 de jucători, de la puști de 9-10 ani, până la veterani de peste 45 de ani care și-au demonstrat pasiunea pentru baschet luptându-se cu temperaturile caniculare. Furtuna stârnită duminică după amiază a forțat organizatorii să încheie competiția în Sala Sporturilor “Antonio Alexe”.

La categoria Open Feminin, fetele de la Agro Squad, componente ale echipei de baschet CS Agronomia București, au ieșit din nou învingătoare, bifând al treilea succes din acest sezon al circuitului national, după Tulcea și Constanța.

Sâmbătă, în prima zi de Visit Oradea Streetball, invitați speciali au fost luptătorul MMA Sandu Lungu și Levente Szjiarto, cel mai titrat baschetbalist român în activitate. Deși avea încă pe corp urmele ultimei gale la care a participat, printre care și o entorsă destul de serioasă, Sandu Lungu a acceptat invitația organizatorilor și a intrat pe teren pentru a arunca la coș. L-a avut lângă el pentru îndrumări pe Levente Szjiarto, baschetbalistul echipei Steaua CSM EximBank, care a cucerit în cariera sa 12 titluri naționale, record pentru un jucător aflat încă în activitate.

Evenimentul marca Sport Arena Streetball a fost organizat cu sprijinul Visit Oradea, CSM Oradea și Primăria Oradea. Circuitul național de baschet 3×3 este susținut de Raiffeisen Bank, Nike, Fitbit, Ursus Cooler, Gatorade, Ideal Board Games, Red Bull, Pegas și Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.