BALListicii din Bordeaux pun proiectilele pe Bucharest Challenger

Centrul celei de-a șasea zone metropolitane, ca mărime, a Franței trimite la Bucharest Challenger trupa de șoc Ballistik. Misiunea:  să convingă pe toată lumea că Bordeaux nu este doar patria vinurilor alese.

Cei patru „Bordelais”  vin la București într-o formulă inedită: Eddy Steiner, cel mai scund jucător francez, la doar 1,81 m, formează nucelul tradițional alături de Charles Albert. Cei doi au debutat la nivel FIBA World Tour anul trecut, la Debrecen, cu un loc 11, și au fost nevoiți să recruteze doi noi coechipieri, întrucât Alex Vialaret și Aurelien Blanchard sunt accidentați de la 3×3 Masters Finals, din Belgia, acolo unde echipa a terminat pe poziția a 7-a (finalul lunii iulie). Astfel, la București ajung Marvin Moulart și Simon Cluzeau (20 ani, 2,02 m – a debutat ca profesionist în eșalonul 2 baschetbalistic din Franța la doar 17 ani).

Star player: Eddy Steiner

La 25 de ani, jucătorul care își asumă rolul de căpitan al echipei Ballistik este al patrulea baschetbalist francez în FIBA 3×3 World Rankings (#79). Conducător de joc al echipei Garonne (în al patrulea eșalon valoric al baschetului 5 la 5 din Franța – Nationale Masculine 2), Steiner a reprezentat  “Cocoșul Galic” la Campionatele Mondiale Universitare de 3×3 din septembrie 2014 (Brazilia), unde a câștigat argintul. A urmat cursuri de Masterat în cardul Universității din Bordeaux pentru a deveni profesor de Științe Sociale și Economice. Este descris de presa franceză drept un jucător talentat, muncitor și mereu rezervat, modest.

Joacă un baschet fizic, iubește contactul – așa cum singur afirma pentru Le Bien Public. A început să evolueze pe terenul cu un singur coș în urmă cu trei ani, iar Steiner spune că “baschetul 3×3 îl ajută să se dezvolte personal” și i-a îmbunătățit evoluțiile în defensivă. Eddy savurează fiecare  oportunitate de a călători pe care i-o oferă 3×3-ul.

Ediția a șasea a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger înregistrează în premieră o participare din partea unei echipe din Franța – după ce în trecut națiuni puternice precum SUA, Canada, Spania, Croația, Serbia și Rusia au fost prezente la competiția din Piața Universității.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.