Centenarul circuitului mondial profesionist se sărbătorește în Amsterdam

În acest weekend are loc a 100-a etapă a circuitului FIBA3x3 World Tour în Amsterdam, oraș care va fi în premieră gazdă în circuitul mondial profesionist.

Baschetul 3×3 are parte de un nou weekend istoric, de data aceasta în capitala Țărilor de Jos. Început în 2012, circuitul World Tour ajunge la a 100-a ediție în primul weekend din octombrie. Va fi o etapă specială, plină cu însemnătate și pentru România, asta pentru că țara noastră va fi reprezentată de câștigătoarea circuitului Sport Arena Streetball 2023. 

O nouă prezență românească în World Tour

Echipa Pitești Getica 95 reprezentată de George Blaj-Voinescu, Alexandru Coconea, Aurelian Gavriloaia și Vlad Nistor va lupta împotriva celor de la Utrecht și Dusseldorf pentru un loc pe tabloul principal. Blaj-Voinescu, Gavriloaia și Nistor vin după o performanță importantă, locul 8 la Mondialele U23 de la Lublin. Alexandru Coconea este unul dintre jucătorii români cu cele mai multe prezențe în competițiile internaționale în ultimii ani. El a fost și MVP-ul turneului final Sport Arena Streetball organizat la Constanța. 

În grupa de calificare adversarii sunt cei de la Utrecht, echipă care a încercat să obțină calificarea și la Masters-ul de la Constanța, fără succes însă și Dusseldorf, echipă unde evoluează Leon Fertig, al doilea cel mai bun marcator al Mondialului de la Lublin.

Constanța, pe lista restrânsă a destinațiilor circuitului mondial

A fost un nou an al recordurilor pentru baschetul 3×3 internațional. Pentru prima oară în istorie au avut loc 17 turnee Masters într-un singur sezon, iar acum urmează cota 100. În plus, noi locații au apărut pe harta 3×3-ului. Una dintre ele a fost și Constanța, acolo unde s-a desfășurat turneul Masters cu numărul 98. Pentru prima oară, România a fost gazda unei etape din circuitul mondial profesionist.

Atunci, echipa gazdă a beneficiat de Wild Card și a început astfel direct de pe tabloul principal. Acum, Piteștiul va încerca să pătrundă între cele 12 echipe de pe tabloul principal și să scrie astfel o nouă pagină de istorie pentru România. Țara noastră nu a avut niciodată două echipe diferite care să joace în același sezon pe tabloul principal în etape diferite. Din 2012 până în 2015, echipa București a jucat în fiecare sezon o singură etapă în sezonul regulat, iar apoi finala în primii trei ani.

Competiția de la Amsterdam este deja una încercuită în calendarul întregii comunități a acestui sport și sperăm să aibă și un tricolor desenat lângă. 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.