Cele mai bune echipe din lume vin la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger în ParkLake Shopping Center, pe 10-11 august

Primele două echipe din lume în ierarhia FIBA 3×3 World Tour la data de 10 iulie, Novi Sad din Serbia și Riga din Letonia sunt capetele de afiș la cea de-a opta ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger care va avea loc în 10-11 august la ParkLake Shopping Center.

Cinci echipe din circuitul mondial au fost alocate direct să participe la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, potrivit ierarhiei mondiale.

Alte două echipe care se află în Top 10 FIBA 3×3 vor fi prezente la turneul bucureștean, New York Harlem (SUA) și Edmonton (Canada), iar cea de-a cincea echipa care a obținut biletele la București în urma alocării directe este Ralja Intergalactic din Serbia.

Novi Sad și Riga au oferit la ediția din 2018 cea mai palpitantă finală din istoria de opt ani a competiției, letonii impunându-se cu 21-20 după un meci electrizant.

Deja calificată la ediția din 2019 a challenger-ului bucureștean este și echipa croată Split Statist, care a câștigat turneul satelit de la Zagreb în luna mai a acestui an. Alte patru turnee satelit din Amsterdam, Bar, Varșovia și Tbilisi își vor trimite campioanele la București.

România va fi reprezentantă la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger de către echipa celui mai bine clasat jucător din circuitul național Sport Arena Streetball 2019, la categoria Open Masculin, la data de 31 iulie.

Cinci wild-card-uri vor fi acordate ce către organizatori și FIBA 3×3 pentru a completa tabloul de la Bucharest Challenger.

Zece echipe vor fi prezente direct pe tabloul principal, în timp ce restul de șase vor disputa o rundă de calificare, două grupe a câte trei echipe, câștigătoarele acestor grupe de calificare urmând să acceadă pe tabloul principal.

Ocupantele primelor două locuri la ediția din 2019 se califică la FIBA 3×3 World Tour Debrecen.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger este un eveniment organizat de către Sport Arena Streetball, cu sprijinul ParkLake Shopping Center și este susținut de către Raiffeisen Bank – naming partner, Mastercard și Nike – elite partners, Tissot – official timekeeper, Horizon, Serioux, sportloft.com, Gatorade, Pep&Pepper, World Class, Doritos și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București – event partners. Promovat de ProFM.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.