Cel mai mare eveniment de baschet 3×3 din istoria României a avut loc la Constanța, la City Park Mall

Patru zile de baschet, trei terenuri de joc, un turneu de comunitate cu peste 100 de echipe reunite în finala Sport Arena Streetball Tour, prima etapă din circuitul mondial profesionist FIBA 3×3 World Tour cu 16 echipe din 11 țări și o arenă temporară de cinci stele ridicată la City Park Mall în Constanța.
Acestea au fost coordonatele principale ale unui weekend prelungit la care au participat peste 7000 de spectatori și care a încheiat seria evenimentelor de baschet 3×3 în aer liber din România.

Surpriză uriașă la primul World Tour din România

Hangzhou din China, debutantă în circuitul mondial profesionist de baschet 3×3 FIBA 3×3 World Tour, a cucerit titlul la Constanța Masters și a încasat marele premiu în valoare de 40.000 de dolari, după ce a învins în finală Podgorica (Muntenegru) cu 21-12. Evenimentul care s-a încheiat duminică seara la City Park Mall a fost organizat de CSM Constanța și Federația Română de Baschet și susținut de Primăria Municipiului Constanța.

Cinci dintre echipele clasate între primele 10 din lume au fost prezente la Constanța, printre care câștigătoarele ultimelor două etape din circuitul mondial, Raudondvaris (Lituania) și Antwerp (Belgia), dar în finală au ajuns două echipe debutante, Podgorica (Muntenegru) și Hangzhou (China).
Având în componență trei dintre jucătorii care cucereau în 2019 medaliile de bronz pentru Serbia la Campionatele Mondiale de Baschet 3×3 pentru tineret, echipa chineză a dominat finala în urma unei prestații de excepție a lui Vladimir Trajkovic, care a fost numit și MVP-ul turneului.

Ziua a doua a competiției a programat și un spectaculos concurs de slam-dunk, care a fost câștigat de polonezul Piotr Grabowski, prezent pentru al doilea an consecutiv la Constanța, după ce a participat și la finalele mondiale de tineret din 2022. Pe lângă meciurile de baschet, atmosfera a fost întreținută de artiști ai circului Metropolitan, trupa de dans Prestige din Constanța și majoretele iSports din Ploiești.

Copiii au avut în permanență o zonă dedicată cu jocuri cu tematică baschet, fanii s-au putut bucura de concursuri cu premii și acțiuni care au promovat activitățile fizice. Tinerii jucători au avut ocazia de a fi în preajma starurilor din circuitul mondial într-o acțiune desfășurată la Colegiul Național Mihai Eminescu, acolo unde joi și vineri au avut loc meciuri din cadrul turneului final Sport Arena Streetball, circuitul național de baschet 3×3.

Peste 100 de echipe la turneul final Sport Arena Streetball

Ultimul act al circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball a reunit cei mai buni jucători de-a lungul sezonului regulat care s-au duelat pentru titlurile de campioni ai sezonului 2023. Campioana la categoria Open Masculin a fost Team Romania, echipă alcătuită din componenți ai echipei naționale de tineret, care a obținut calificarea la FIBA 3×3 World Tour etapa Masters de la Amsterdam de la începutul lunii octombrie.

Toate finalele s-au disputat în arena amenajată la City Park Mall, iar jucătorii calificați în ultimul act la fiecare categorie de vârstă au avut parte de o experiență identică cu cea a starurilor din circuitul mondial, cu prezentări spectaculoase și atmosferă de eveniment internațional.

Cei 56 de jucători clasați pe locurile 1 la toate categoriile de vârstă au primit tradiționalele maiouri de campion oferite de către Mastercard, partener principal al competiției.

Alexandru Coconea la masculin, respectiv Gabriela Irimia la feminin au fost desemnați cei mai buni jucători ai competiției Open și au fost recompensați cu câte un ceas Tissot oferit de către Albini Prassa, importator oficial al mărcii elvețiene.

La categoria U18 cel mai bun jucător al turneului final a fost Robert Spoitoru, premiat de Horizon cu un sistem audio HiFi.

Eveniment reflectat la nivel global

Constanța Masters a reunit 16 echipe din 11 țări. Peste 700 de jucători s-au duelat în diverse competiții organizate în aproape 20 de țări pentru a obține calificarea la etapa de World Tour organizată în premieră în România.

Evenimentul a fost preluat de către posturi TV din peste 50 de țări și a putut fi urmărit la nivel global prin intermediul canalului de YouTube al FIBA 3×3, cu peste 500.000 de abonați dar și prin intermediul Olympic Channel, atingând în total peste 10 milioane de vizualizări.

Sport Arena Streetball revine în 2024 cu sezonul 19!

Sezonul 2023 al Sport Arena Streetball, al 18-lea din istoria competiției, a înregistrat la start, de-a lungul celor șase turnee, peste 700 de echipe și aproape 3000 de jucători înscriși. S-au jucat peste 1200 de meciuri de baschet trei la trei, în trei orașe diferite, București, Timișoara și Constanța.
Fiecare eveniment de comunitate a reprezentant un adevărat festival urban de sport și muzică, meciurile de baschet fiind cuprinse într-un concept care a inclus și diverse activități tematice, concursuri cu premii, invitați speciali sau momente de entertainment.

Sport Arena Streetball revine în 2024 cu sezonul 19 și își propune să dezvolte acest concept de festival urban de sport și în alte orașe din România.
Evenimentele Sport Arena Streetball au fost susținute în 2023 de: Mastercard, Nike prin intermediul Sporttime, Tissot prin intermediul Albini Prassa, Horizon Europe, Ideal Board Games și Federația Română de Baschet. Radioul oficial al competiției a fost Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.