An record pentru Sport Arena Streetball

Nu mai puțin de 30 de evenimente au fost organizate în anul 2016 sub marca Sport Arena Streetball sau cu contribuția echipei Sport Arena Streetball, pe tot cuprinsul globului. Cifra reprezintă un record pentru organizatorul roman de evenimente sportive care promovează baschetul 3×3 încă din anul 2005 și este membru în FIBA 3×3 Advisory Board. 

Pentru prima oară în istorie, Sport Arena Streetball a organizat turnee la nivel național, reunite sub două circuite, 3×3 Superbet Tour și Raiffeisen Bank Challenger Tour. Șapte dintre cele mai mari orașe ale țării, București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași și Ploiești au găzduit cele zece turnee marca Sport Arena Streetball. Jucători din România, Bulgaria, Serbia sau Grecia s-au duelat pentru punctele din clasamentul FIBA 3×3 World Rankings și pentru premiile în bani care au depășit 10.000 de euro în total.

Cea de-a cincea ediție a prestigiosului turneu Raiffeisen Bank Bucharest Challenger s-a bucurat de participarea a nu mai puțin de 10 echipe din FIBA 3×3 World Tour și a fost organizat pentru al patrulea an consecutiv în Piața Universității, kilometrul zero al baschetului 3×3 din România. Echipe din Europa, America de Nord și de Sud sau Orientul Mijlociu a venit la București în căutarea unul loc în FIBA 3×3 World Tour, fiind prezenți opt dintre primii zece jucători din lume, incluzându-l pe liderul mondial Dușan Bulut.

Baschetul 3×3 universitar s-a bucurat și în acest an de un turneul final organizat de Sport Arena Streetball în colaborare cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

Cea de-a doua ediție a Campionatelor Europene de Baschet 3×3 a încheiat cu mare fast seria de evenimente marca Sport Arena Streetball organizate în România. Miile de fani români, prezenți în cele trei zile de competiție, au trăit momente unice și și-au susținut frenetic favoriții. După ce în 2014 băieții cucereau titlul european, anul trecut naționala feminină a ajuns până în finala și și-a adjudecat medaliile de argint.

Pentru al doilea an consecutiv, Sport Arena Streetball a pregătit drumul către FIBA 3×3 World Tour Final în Abu Dhabi, organizând un circuit național și un turneu challenger. Fanii baschetului 3×3 din capitala Emiratelor Arabe Unite au fost din nou martorii celui mai mare eveniment al anului, finala circuitului mondial FIBA 3×3. Impresionanta arenă de tenis din Zayed Sports City a fost gazda evenimentului câștigat, pentru a doua oară în istorie, de Team Ljubljana, învingători și în 2013, la Istanbul.

În plus, membrii echipei Sport Arena Streetball au contribuit de-a lungul sezonului la succesul altor evenimente importante din calendarul FIBA 3×3. De la turneele de calificare pentru Campionatele Europene, atât la seniori cât și la juniori U18, care au avut loc în Andorra, Franța, Letonia, Olanda sau Ungaria, la Campionatele Asiei U18 din Malaiezia, membri ai echipei Sport Arena Streetball au fost prezenți în comitetul de organizare.

Sezonul 2016 a fost unul crucial pentru baschetul 3×3, având în vedere că există o mare șansă ca această disciplină să fie inclusă în programul Jocurilor Olimpice începând cu ediția Tokyo 2020. Comitetul Internațional Olimpic ar putea face această nominalizare în vara acestui an, semnalele fiind pozitive.

Sport Arena Streetball le mulțumește tuturor participanților, celor care au contribuit la organizarea evenimentelor, atât la nivel național cât și la nivel local, precum și tuturor instituțiilor și companiilor care au contribuit la succesul evenimentelor.

Vom reveni cu o nouă serie de evenimente și în 2017. Urmăriți-ne pe www.3la3.ro, www.facebook.com/sportarenastreetball, www.instagram.com/sportarenastreetball, www.twitter.com/3x3romania și www.youtube.com/sportarenastreetball.

Citește și: