FIBA a lansat programul Fast Track, pentru tinerii jucători de baschet 3×3

FIBA 3×3 a lansat săptămâna trecută la Szolnok programul Fast Track, care își propune să identifice tineri jucători, viitori posibili participanți la Jocurile Olimpice. Lansarea programului dovedește optimismul FIBA în ceea ce privește acceptarea acestei discipline în programul JO, odată cu ediția Tokyo 2020.

La camp-ul desfășurat în Ungaria au participat echipe de juniori U18 din patru țări, Slovenia, Cehia, Olanda și țara gazdă.

Tinerii jucători au avut ocazia de a învăța din secretele jocului de baschet 3×3 de la trei invitați speciali, Ales Kunc (Slovenia), dublu câștigător al FIBA 3×3 World Tour, Michaela Uhrova (Cehia), campioana mondială în 2016 și MVP al competiției și Dora Medgyessy (Ungaria), campioană europeană, titlu cucerit la București anul trecut.

FIBA intenționează să continue acest program prin organizarea, cu sprijinul federațiilor naționale, a unor camp-uri pentru categoria de vârstă U18, care vor continua pe viitor cu un program dedicat categoriei de vârstă U23.

Programul Fast Track provoacă federațiile naționale să identifice 32 de echipe de baschet 3×3 U18 (16 la masculin și 16 la feminin) care vor trebuie să participe la patru campuri la nivel național, urmând ca cele mai bune echipe să fie selectate pentru a lua parte la campurile internaționale organizate de FIBA.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.