Riga câștigă pentru a doua oară consecutiv Raiffeisen Bank Bucharest Challenger. Știința București, depășită în finală de Paris Squad în turneul feminin

După unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din actualul sezon internațional, Riga s-a impus pentru a doua oară consecutiv la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, învingând în finală principala favorită, Novi Sad Al Wahda, scor final 21-20.

Nauris Miezis a marcat coșul victoriei pentru Riga, după un meci plin de faze spectaculoase care a definit parcă baschetul 3×3: pase uimitoare, defensivă plină de determinare, aruncări incredibile de la distanță, totul într-un ritm uimitor.

Disputa dintre două dintre cele mai bune echipe din lume a fost încă un argument pentru care baschetul 3×3 își merită pe deplin locul printre disciplinele olimpice.

Meciul a fost ca o adevărată cursă cu un carusel, cu Riga în control pentru majoritatea timpului iar Novi Sad demonstrând încă o dată de ce este cea mai bună echipă din lume. Letonii au avut un start fulminant și conduceau cu 7-2 după doar 90 de secunde trecute din meci. Novi Sad a revenit  și s-a apropiat la doar o singură posesie, 10-8, cu șapte minute rămase de joc.

Lasmanis și Miezis și-au dus echipa la 14-8, dar apoi a intervenit Dușan Bulut. Cvadruplul campion mondial a marcat cinci puncte consecutive, Tomas Ivosev a adăugat trei, iar dintr-o dată Novi Sad conducea cu 16-15. Ultimele minute au fost de-a dreptul nebune, cu ambele echipe marcând coș după coș și jucându-se cu inimile fanilor aflați în ParkLake Shopping Center.

În cele din urmă Miezis a pus capăt unui meci fabulos și a adus echipei sale cardul în valoare de 10.000 de dolari oferit de Raiffeisen Bank și Mastercard.

In semifinal Novi Sad a învins Belgrad 21-17, în timp ce Riga i-a dominat pe cei de la Zemun, 21-13. Cum Novi Sad este deja calificată la FIBA 3×3 World Tour Debrecen, cea de-a doua echipă care va merge în Ungaria, pe lângă finalista Riga, este Belgrad, care a încheiat turneul de la București pe locul al treilea.

Thomas Davis de la echipa poloneză Gdansk Energa 3×3 a fost principalul marcator al turneului, cu 42 de puncte în cinci meciuri, urmat de Karlis Lasmanis (Riga) cu 41 de puncte și Popovic (Belgrad) cu 39 points. Topul primilor cinci marcatori a fost completat de Nauris Miezis (Riga) și Tamas Ivosev (Novi Sad Al Wahda), fiecare cu 37 puncte.

Pentru prima oară în istoria de șapte ani a competiției, Sport Arena Streetball a organizat în cadrul Raiffeisen Bank Bucharest Challenger și un turneu profesionist feminin.

Fetele din naționala de baschet 3×3 a României, evoluând pentru Știința București, au avut un parcurs excelent, ajungând în finala competiției după patru victorii consecutive, trei în faza grupelor și una în semifinale. În ultimul meci din grupă, Gabriela Mărginean, singura româncă prezentă pe teren acum doi ani în finala Campionatului European și-a luat revanșa în fața fetelor din naționala Ungariei care s-au impus în acea finală. Știința a învins Budapesta cu 18-16, apoi a trecut de campioana mondială Italia în semifinale, scor 20-16.

În cele din urmă, Știința a cedat în finală în fața celor de la Paris Squad, 21-11 pentru franțuzoaice, însă fără Anca Stoenescu care s-a accidentat în semifinale. Cea mai titrată jucătoare de baschet din România a reușit însă una dintre cele mai spectaculoase faze ale turneului, cu o fentă de pasă senzațională.

Gabriela Mărginean a fost principala marcatoare a turneului cu 38 de puncta, urmată de Mamignan Toure (Paris Squad) cu 32 de puncta. Dora Medgyessy și Emilie Gomis, medaliată olimpică cu argint la Londra 2012, fiecare cu câte 28 de puncte, alături de Marie-Eve Paget, cu 25 de puncte, au completat topul primelor cinci marcatoare.

După trei zile de competiție, copiii și juniorii care au evoluat în turneul Baschet 3×3 în sectorul 3 au avut șansa să se afle pe același teren cu idolii lor în cadrul festivității de premiere. Micii campioni și-au primit premiile din partea celor mai buni jucători din lume, care au oficiat premierea alături de Honorius Circa, city manager al Primăriei Sectorului 3, Ștefan Săndulache, director executiv al direcției pentru Sport și Tineret București și Khalid Al Hanaei, CEO al clubului Al Wahda, sponsorul echipei Novi Sad.

Duo Badea, artiști ai Circului Metropolitan, au oferit un spectacol extraordinar în pauzele dintre meciuri, iar majoretele Dracula’s Girls au încins atmosfera de-a lungul ambelor zile de competiție.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger este organizat de către Sport Arena Streetball în parteneriat cu ParkLake Shopping Center și Primăria Sectorului 3. Sponsorii evenimentului sunt: Raiffeisen Bank, Mastercard, NextEnergy, Nike, Sport Loft, Gatorade, Regina Maria, Pro FM, Pep&Pepper, Pegas, Horizon, Serioux, Lego, Apan Top Selection, World Class și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

 

Citește și:

One Thought to “Riga câștigă pentru a doua oară consecutiv Raiffeisen Bank Bucharest Challenger. Știința București, depășită în finală de Paris Squad în turneul feminin”

  1. […] Dacă vreți să râdeți de noi, înregistrarea meciului este mai jos, iar mai multe detalii despre Raiffeisen Bank Bucharest Challenger găsiți pe site-ul celor de la Sport Arena Streetball – 3la3.ro […]

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.