Naționala cu abonament la finala FIBA 3X3 Europe Cup: “Sfinxul” vine la București pentru a duce Slovenia, din nou, la meciul pentru aur

Campioană europeană în 2016, Slovenia ajunge la București după un succes important în această vară – locul 3 la Campionatul Mondial de baschet 3×3.

Simon Finzgar, Adin Kavgic, Gašper Ovnik și Anže Srebovt au impresionat la Manila și au evoluții constante, atât în națională, cât și în World Tour, acolo unde echipa lor, Piran, a urcat pe podium la etapa de World Tour de la Praga și a ieșit din grupe la Utsunomiya, Lausanne și Mexico City. Pe 3 în FIBA World Team Ranking, capii de serie numărul 2 ai întrecerii de la București nu pot avea decât un singur obiectiv: o a patra prezență în finala FIBA Europe Cup, a patra în tot atâtea ediții.

Simon Finzgar este un veteran între veterani.

La o ediție de FIBA Europe Cup în care echipe precum Serbia, Franța sau Spania aliniează cvartete formate exclusiv din sportivi trecuți de 30 de ani, numărul opt mondial este decanul de vârstă al rosterului. Născut pe 7 ianuarie 1980, fost număr 1 în 3×3-ul mondial, Finzgar a prins începuturile World Tour-ului, cu reperul Madrid 2012 și de atunci nu a ratat vreun sezon al baller-ilor de top. “Sfinxul”, așa cum este poreclit Simon, este un pasator spectaculos care face de multe ori deliciul fanilor cu finalizări surprinzătoare. Cum percepe el schimbările din 3×3-ul mondial? “Acum, este un sprint. Un sprint pe teren, un sprint în mintea ta”, spunea Finzgar într-un clip de prezentare FIBA 3×3.

Chiar dacă este cu 7 ani mai tânăr, Adin Kavgic este într-o situație similară cu Simon Finzgar, bifând și el prezențe în toate sezoanele de World Tour în 3×3-ul mondial.

Cel mai bun jucător în clasamentul individual: Simon Finzgar, locul 8
Rezultate la CE de baschet 3×3: locul 2 în 2014, CAMPIOANĂ în 2016, locul 2 în 2017

 Jucători: Simon Finzgar (38 ani, 1,96 m), Adin Kavgic (31 ani, 1,96 m), Gašper Ovnik (36 ani, 1,90 m) și Anže Srebovt (26 ani, 1,98 m)

Grupa B, alături de Franța și Elveția

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.