Cehia caută inspirația pentru a reproduce la Europene clipele de glorie de la Mondiale

Naționala feminină a Cehiei nu a ratat până acum vreo ediție de Campionat European de baschet 3×3, însă rezultatele sale sunt, de departe, mai impresionante la Mondiale. În 2016, Cehia a dat lovitura, câștigând aurul mondial, după o victorie în semifinale împotriva americancelor și o finală  cu Ucraina.

Din cvartetul care se impunea la Campionatul Mondial din urmă cu doi ani, o singură jucătoare va evolua în weekendul 14-16 septembrie la Circul Metropolitan București: experimentata Tereza Vorlova (31 ani).

Locul 14 în FIBA Federation Ranking, Cehia vine în România cu o echipă compactă, cu o medie de înălțime de doar 1,76 m. Cehia este, de altfel, una dintre cele patru națiuni, alături de Ungaria, România și Elveția, care nu mizează pe vreo jucătoare de talie, de peste 1,85 m, cele mai înalte două sportive având 1,82 m (Hrušková și Vorlová).

Tereza Vorlová, un centru cu experiența ligilor de 5×5 din Cehia, Franța și Italia, cu viteză remarcabilă, mobilitate și o viziune bună a jocului, este stâlpul acestei echipe.

Cehia, recunoscută pentru rezultatele bune obținute la nivel de echipe în ultimele decade, cu trei medalii cucerite la Eurbasket și Campionatul Mondial de baschet în 5 de la începutul anilor 2000, va trebui să găsească soluții la București în fața unora dintre cele mai înalte baschetbaliste aflate la startul întrecerii – Ana Maria Filip (1,95 m, din cvartetul  Franței) și Natallia Dashkevich (1,90 m, din cvartetul Belarusului)

Rezultate la CE de baschet 3×3: locul 12 – 2014, locul 5 – 2016, locul 9 – 2012

 Jucătoare: Kamila Hošková (23 ani, 1,75 m), Denisa Harapesova (28 ani, 1,64 m), Anna Hrušková (23 ani, 1,82 m) și Tereza Vorlová (31 ani, 1,82 m)

Grupa B, alături de Belarus (locul 28 FIBA Federation Ranking) și Franța (#3 FIBA Federation Ranking)

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.