Favoritii s-au impus in prima zi la Raiffeisen Bank Politehnica Streetball

Sport Arena Streetball Tour 2017 a debutat, sâmbătă, pe terenurile Universității Politehnice București unde, în anul 2005, a început povestea baschetului 3 la 3, ajunsă acum la capitolul cu numărul 13. S-a dat start joc în sală, la adăpost de ploaia insistentă ca de toamnă, s-a jucat opt ore pline, dar s-a ieșit și afară, la soare, cu panouri, coșuri, instalații și tabele, cu chef și mai și de driblinguri și aruncat la coș. În final, parcă pentru a închide un cerc complet, după o fereastră de două ore și jumătate, ploaia a trimis baschetul trei la trei înapoi “indoor”.

Maratonul Raiffeisen Bank Politehnica Streetball a început cu dueluri de la U18 și +35. Cunoscutul rapper DOC și “Los Lobos” au debutat cu victorie la categoria veteranilor, însă la finalul partidelor din grupă, “ZAGANU” a fost echipa neînvinsă.

La Open feminin, “Spontaneous Team” a dominat, reușind trei victorii în trei meciuri și singurul succes înainte de limită la această categorie, prin atingerea pragului de 21 puncte înscrise, în duelul cu “Qq” (21-12).

La Open masculin, principalele favorite au trecut cu brio testul primei zile. Sârbii de la „Epic Jam”, locul doi la Nike 3×3 Challenge – concurs ce a lansat sezonul 2017 de baschet 3 la 3, și-au tranșat net duelurile, 21-8 cu „El Turco” și 21-15 cu „Pavel și băieții”, beneficiind apoi de neprezentarea cvartetului „AnkleTakers”. „Școala Veche”, favorita numărul unu, a câștigat cu scor identic, 22-1, ambele partide programate, cu „Manechino rechino” și „MBS”. “Rahova’s finest”, cu Dani Popescu, Cătălin Vlaicu și Alin Spahiu, au terminat ziua cu trei victorii, chiar dacă au trebuit să revină pe tabelă în primul meci cu “Poli Tiki-Taka”. „Choco Loco” au zbârnâit pe teren, impunându-se înainte de limită de trei ori, 22-1 cu „BMPM”, 21-17 cu „Pasărea Veselă” și 22-4 cu „Pantelimon Hustlers”. „Young Bloods”, o echipă care a făcut destule valuri în Liga de 3×3 în acest debut de sezon, a încheiat ziua cu trei înfrângeri din trei meciuri, cu “Peștele Marin”, “Echipa Rachetă’ și “Șacalii”. Șase echipe de la Open masculin nu s-au prezentat în complexul Politehnica.

“Șoimii galbeni” sun singurii neînvinși la categoria U14 masculin, cu trei victorii strânse (succes la un punct cu „OREO” și „Legends”, victorie la 2 puncte cu „Milka Team”) și un meci trecut în cont prin neprezentarea întârziaților “Barosani Squad”.

“Golden Squad” a fost, sâmbătă, singura echipă cu trei victorii la U18 feminin. La categoria similară masculină, “Tricolorii”, formație care cel mai probabil va reprezenta România la Campionatul Mondial din China, a avut linie perfectă de clasament în grupa B, la fel ca și “Topoare și cazmale” – în grupa G, “Heatceck” – în E, “Malachie” – în H, “Niște Necunoscuți” – în K, “Fortza Power” – în J, “Crosele de golf” – în I, “Mici cu muștar” – în L, “Cei 4 Pitulusi” – în C sau “Street Devlls” – în A.

Raiffeisen Bank Politehnica Streetball se reia duminică diminieață, de la ora 9:30.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.