Sport Arena Streetball, la a patra finală mondială organizată. Liman a câștigat competiția supremă!

FIBA 3×3 World Tour Final, ultimul act al circuitului mondial profesionist masculin de baschet 3×3, s-a încheiat în weekend-ul trecut cu victoria sârbilor de la Liman, care au învins în finala echipa rusă Gagarin, scor 21-14. Pentru a patra ediție în istoria competiției, promotorul român Sport Arena Streetball a fost implicat în organizarea evenimentului care a fost găzduit în 2021 de Jeddah, Arabia Saudită.

Cele mai bune 12 echipe de baschet 3×3 din lume, la masculin, s-au reunit pentru a doua oară consecutiv în orașul saudit de la Marea Roșie, pentru a pune capăt unui sezon în care premiile totale au depășit 2 milioane de dolari.

Gala supremă a sezonului a inclus nu mai puțin de 16 medaliați olimpici. De altfel, sfertul de finală dintre Riga (Letonia) și Gagarin (Rusia) a reprezentat o reeditare a finalei olimpice. Rușii și-au luat revanșa, reușind marea surpriză a competiției.

Sport Arena Streetball a fost prezentă în structura de organizare a unei finale mondiale pentru a patra oară, după edițiile Abu Dhabi 2015 și 2016 și Jeddah 2020. În ultimele zece sezoane organizatorul român a fost implicat în peste 30 de evenimente internaționale din calendarul FIBA 3×3.

Fanii prezenți la FIBA 3×3 World Tour Final în Jeddah au avut parte de spectacolul oferit de către Dunking Devils sau DaMove Crew, un concert de hip-hop al starului saudit Lil Eazy și de asemenea au avut șansa de a câștiga premii oferite de către partenerii globali ai evenimentului Tissot și Wilson.

Cu o generoasă zonă dedicată fanilor, care a inclus jocuri de baschet și de tip arcade, food court, zone de relaxare, zone de concert precum și numeroase elemente instagramabile, FIBA 3×3 World Tour Final a oferit activități pentru întreaga familie. Arabia Saudită a devenit în ultimii doi ani o destinați cunoscută pentru evenimente, atât sportive, precum Formula 1, Raliul Dakar sau alte competiții precum și culturale, precum festivaluri de muzică.

 

Polonezul Piotr Grabowski a dominat concursul de slam-dunk, cu câteva reușite uluitoare, având în vedere înălțimea sa de doar 1,75 metri și a încasat premiul de 3000 de dolari după finala contra americanului Brandon Ruffin. Campionul olimpic Edgar Krumins a fost câștigătorul concursului de aruncări de 2 puncte în timp ce Mihalo Vasici, medaliat olimpic cu bronz a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, după ce și-a condus echipa către victorie.

O parte dintre echipele participante au fost prezente la o serie de activități dedicate comunității locale, în școli și universități din Jeddah, unul dintre elementele specifice evenimentelor de baschet 3×3, care încearcă să întoarcă către comunitate o parte din experiența atleților.

Sezonul 2021 a fost cel de-al zecelea în istoria FIBA 3×3 World Tour, circuitul mondial masculin de baschet 3×3 debutând în anul 2012.

Photo: (C) Cosmin Moței

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.