Wizz Air Sport Arena Streetball: vacanta în familie!

După mega-turneul din Piața Constituției, campionatul Wizz Air Sport Arena Streetball a revenit în locul tradițional de desfășurare, terenurile Sport Arena din incinta Universității Politehnica București,  pentru un weekend ca în familie.

Și aproape toți membrii au răspuns prezent, adică peste 200 de echipe, aproximativ 800 de jucători,  dând ultima luptă pentru a acumula puncte în vederea calificării la turneul Master. Meciurile cele mai aprige au avut loc la categoria masculin +18 ani, acolo unde Rahova’s Finest au fost cei mai buni și au obținut, pe lângă punctele aferent locului I, și calificarea la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, turneul internațional care se va desfășura la Piața Universității în zilele de 27 și 28 iulie.

Pentru prima oară la Wizz Air Sport Arena Streetball a fost organizat și un “Duel al generațiilor”, un meci între câștigătoarele la categoriile -18 și +35 de ani, la masculin. Puștii s-au descurcat de minune și au câștigat, demonstrând că baschetul românesc are viitor. De altfel unul dintre cei mai buni jucători ai turneului a fost Dimitris Rasty liderul echipei victorioase în acest meci al generațiilor.

Nici handbaliștii de la Steaua București nu au putut sta departe de… baschet în acest weekend și au venit duminică la Wizz Air Sport Arena Streetball să se relaxeze. Istvan Birtalan, Adi Vasile, Iulian Stamate și Andrei Cian au evoluat împotriva vicecampioanei de la masculin +35 de ani, echipa Puriii, într-un meci demonstrativ.

Toți cei prezenți au făcut cunoștință în acest weekend și cu Speed Stacks, un sport cu totul nou în România, care adună din ce în ce mai mulți adepți. Cunoscută la noi și sub denumirea de “pahare sportive”, această disciplină se bazeaza pe îndemânare, coordonare și rapiditate iar invitatul nostru special, Sorin Milea a oferit câteva demonstrații demne de show-ul Românii au Talent.

Sezonul al nouălea al singurului campionat de baschet 3×3 din România, Wizz Air Sport Arena Streetball se apropie de final. Turneul Master, care va reuni cele mai bune echipe din România, va avea loc în perioada 2-4 august, în paralel urmând a fi organizat și turneul 4 pentru cei care nu au obținut calificarea.

Până atunci însă, Sport Arena Streetball vă invită, în zilele de 27 și 28 iulie, în Piața Universității, la cel mai puternic turneu din acest an, Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, un adevărat campionat european de baschet 3la3 care va reuni cele mai bune 12 echipe din Europa Centrală și de Est alături de cele mai bune patru echipe din România.

Wizz Air Sport Arena Streetball este organizat în colaborare de Sport Arena și de ACS Sport Promotion. 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.