Un vis împlinit: Au jucat baschet împotriva campionilor, la AFI 3×3 Battleground

Au intrat pe teren cu emoții, pe care le-au risipit însă de la primele driblinguri și au sfârșit prin a marca coșuri aplaudate de toată lumea. Mai presus de toate însă, puștii prezenți la AFI 3×3 Battleground și-au împlinit un vis: au jucat baschet împotriva campionilor de la CSU Asesoft Ploiești.

Și nu numai ei au fost cei care s-au bucurat din plin de cele două zile de baschet, la competiția organizată de AFI Palace Ploiești, Sport Arena, ACS Sport Promotion, în parteneriat cu CSU ASESOFT Ploiești.

Aproape 300 de jucători înscriși în competiție și la diverse concursuri individuale, alături de peste 2.500 de spectatori, în ambele zile ale turneului, au populat parcarea de la AFI Palace Ploiești, care s-a transformat într-un adevărat parc de distracție cu tematică baschet.

Duminică a fost ziua rezervată campionilor, din toate punctele de vedere. Jucătorii de la CSU Asesoft Ploiești au uitat pentru câteva ore de apropierea noului sezon și s-au bucurat de baschetul în formă pură, luându-se la întrecere cu copiii, dându-le lecții importante pe teren sau în afara lui și, probabil partea cea mai dificilă, semnând câteva sute de autografe.

Nici proaspătul campion european la baschet 3×3, Angel Santana, prezent la eveniment, nu s-a lăsat mai prejos și i-a provocat pe participanți la un concurs de aruncări libere, același în care a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de 3×3 de la Moscova. Santana și liderul ploieștenilor, Cătălin Burlacu, nu au venit cu mâna goală și le-au prezentat fanilor trofeele cucerite, cel de campion european, respectiv cel de campion al Ligii Naționale de Baschet.

Participanții la concursul de slam-dunk au oferit un adevărat spectacol. Dunkerii Vlad Muscurel, cel care a și câștigat competiția săritorilor, Adi Bențe, Oynur Musledin și tinerii Alexandru Burcea și favoritul local …. au încins atmosfera cu reușitele lor, fiind susținuți de pe margine de majoretele Asesoft Junior.

Cum o zi a campionilor nu se putea încheia fără premierea lor, cele mai bune echipe și-au primit medaliile, trofeele și diplomele chiar din mâna jucătorilor de la CSU Asesoft, care îi așteaptă pe toți la partidele din campionatul național, dar mai ales din Eurocup, a doua competeție ca valoare din Europa, acolo unde ploieștenii participă pentru a doua oară în istoria clubului.

“AFI 3×3 Battleground” a fost un eveniment organizat de AFI Palace Ploiești, Sport Arena și ACS Sport Promotion, în parteneriat cu CSU ASESOFT Ploiești, Campioana României la Baschet. Sponsorii principali ai competiției au fost Raiffeisen Bank, Falck Fire Services și Artsani. Printre parteneri s-au numărat Gatorade, McDonalds, SensiBlu, Prahova Tv, Romania TV și Ziarul Prahova.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.