Turneu de baschet in scaun rulant la Sport Arena

Fundatia Motivation Romania a organizat sub numele “Sport pentru toti”, pe 25 si 26 septembrie 2012, un turneu de baschet in scaun rulant, cu participarea sportivilor Motivation utilizatori activi de fotoliu rulant, care au reprezentat echipele judetelor Bucuresti Ilfov, Prahova, Sibiu, Neamt si Timisoara. Evenimentul organizat in parteneriat cu Baza Sportiva Sport Arena, Asociatia Municipala de Baschet Bucuresti si Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport a constituit o demonstratie de mobilitate, fair play si curaj.

Pe teren au intrat, in total sase echipe Motivation a cate cinci jucatori utilizatori de scaun rulant. Incurajati de antrenori si temperati de arbitri, sportivii s-au intrecut timp de doua zile in a-si demonstra maiestria in ce priveste baschetul. Ca in orice competitie, au existat orgolii, emotii si suspans.

“Sportul in scaun rulant face parte din procesul de recuperare activa si ne da prilejul sa demonstram ca persoanele care utilizeaza un fotoliu rulant au abilitati, sunt active si se pot implica in viata sociala”, a adaugat Ghiorghi Filip, coordonator al echipei Motivation Ilfov.

Actiunea de promovare a sportului in scaun rulant a avut loc in cadrul proiectului ”Rotile Schimbarii – catre servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant”, finantat de USAID Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala.

Proiectul este implementat in perioada 2011-2014 si are ca scop reducerea numarului de utilizatori de fotoliu rulant imobilizati la domiciliu si stimularea participarii acestora la activitati sportive, culturale si recreative.

“Am participat la mai multe competitii in scaun rulant alaturi de echipa Motivation – fac acest lucru din placere si, apoi, pentru ca ma incurajeaza sa fac miscare. Cred ca sportul in scaun rulant nu e destul de popular in Romania, insa sper ca acest lucru sa se schimbe”, a declarat Ionut Filisan, sportiv in componenta echipei de baschet Motivation Ilfov.

Pentru Sport Arena si pentru Universitatea Politehnica Bucuresti, alaturi de partenerii nostri  de la Sport Arena Streetball este o mandrie ca putem sprijini acest fel de actiuni. Oricine practica sport, indiferent de situatia in care se afla, este demn de lauda. Cu atat mai mult acesti supra-atleti care au trecut peste dificultatile ivite in viata lor pentru a demonstra ca toate barierele pot fi depasite.

Iar, echipa de baschet in scaun rulant Motivation a fost ani de-a randul un exemplu de vointa si o sursa de inspiratie pentru participantii care vin la Sport Arena Streetball.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.