Tricolorii vor juca în calificările pentru Europenele de 3×3 la Poitiers, în Franța

Naționala masculină de baschet 3×3 a României va lupta pentru un nou loc la turneul final al Campionatului European de baschet 3×3 la Poitiers, în Franța, în timp ce fetele vor juca în turneul de calificare din Andorra. 

Băieții, deținătorii trofeului continental, cucerit la București în 2014, pornesc din postura de cap de serie numărul 8 dintre toate echipele care intră în calificări, fiind al doilea cap de serie la turneul din Poitiers, după Polonia (3). Tot în Franța vor mai juca Italia (11), Franța (16), Estonia (23), Ungaria (27), Belgia (34) și Israel (37). Primele trei echipe se vor califica la turneul final al Campionatului European de Baschet 3×3.

Naționala feminină va juca în Andorra acolo unde este al patrulea cap de serie, aflându-se pe poziția 12 dintre echipele care vor intra în calificări. Echipele care vor juca în Andorra, în preliminariile la feminin sunt: Ungaria (3), Andorra (4), Polonia (11), Romania (12), Elveția (20), Slovenia (24), Belarus (32), Irlanda (38) și Austria (88). Primele patru echipe se vor califica la turneul final.

Citește și: