Totul despre finala Sport Arena Streetball 2023

Turneul final Sport Arena Streetball 2023 va avea loc în perioada 7-10 septembrie 2023, la Constanța. Evenimentul va face parte dintr-un adevărat festival de baschet 3×3 care are cap de afiș primul turneu din cadrul circuitului mondial profesionist masculin organizat vreodată în România. FIBA 3×3 World Tour Constanța Masters se joacă în zilele de 9-10 septembrie, în arena amenajată la City Park Mall, este susținut de către Primăria Municipiului Constanța și organizat de către CSM Constanța și Federația Română de Baschet.

Sport Arena Streetball Tour 2023 își va desemna campioanele la fiecare categorie la finalul unui sezon care a inclus cinci etape, patru dintre ele organizate la baza sportivă Poli Arena, din Universitatea Politehnica București, iar ultima la Iulius Town Timișoara. Etapa a 5-a a fost primul eveniment de comunitate Sport Arena Streetball organizat în afara Capitalei după perioada pandemică.

Cei mai buni jucători la fiecare categorie, potrivit clasamentelor individuale (CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII) își vor putea alcătui echipele preferate pentru a participa la finală. Echipele vor trebui să conțină minim doi jucători eligibili (calificați) și maximum doi jucători invitați. Dacă numărul total de echipe prevăzut la fiecare categorie nu va fi atins până pe 30 august, la ora 18.00, locurile rămase disponibile vor putea fi ocupate prin înscrieri la liber, care vor începe în 31 august, ora 15.00.

Meciurile din faza grupelor și unele faze eliminatorii la anumite categorii se vor disputa pe terenurile din cadrul Colegiului Național Mihai Eminescu din Constanța, în timp ce o parte dintre partidele din fazele preliminare precum și toate finalele la fiecare categorie vor fi programate în arena ce va fi amenajată pentru FIBA 3×3 World Tour Constanța Masters, la City Park Mall.

Programul complet al meciurilor de la finala Sport Arena Streetball va fi afișat după completarea tabloului competițional la toate categoriile, dar meciurile vor avea loc după cum urmează:

Joi 7 septembrie: U16, U18, U21 masculin și feminin – grupe, sferturi de finală, semifinale

Vineri 8 septembrie: U10, U12, U14 masculin și feminin și plus 35 masculin – grupe, sferturi de finală semifinale, Open masculin și feminin – grupe

Sâmbătă 9 septembrie: U14, U16, U18, U21 masculin și feminin și plus 35 masculin – finalele

Duminică 10 septembrie: U10, U12 masculin și feminin – finale, Open masculin și feminin – sferturi de finală, semifinale, finale.

FIBA 3×3 World Tour, în premieră în România

Pentru prima oară în istoria competițiilo de baschet 3×3 România va găzdui un eveniment din circuitul mondial profesionist masculin. FIBA 3×3 World Tour Constanța Masters va avea un line-up impresionant de echipe, cu patru formații din Top 10 Mondial și șase dintre primele 20 de echipe. Antwerp (3), Amsterdam (4), Liman (6) și Vienna (7) sunt principalii capi de serie ai turneului în care va accede, pe tabloul principal și Constanța Arrow Sea, echipa clubului CSM Constanța.

CSM a devenit anul trecut prima echipă profesionistă din România care a ajuns pe tabloul principal al unui turneu Masters, la Utrecht, după ce a trecut prin două meciuri de calificare. De această dată favoriții locali vor fi prezenți direct pe tabloul principal. Grupele vor fi stabilite la începutul acestei săptămâni.

Evenimentul găzduit de City Park Mall și susținut de către Primăria Municipiului Constanța continuă tradiția evenimentelor internaționale de baschet 3×3 organizate la malul mării. În ultimii cinci ani, Constanța a organizat turnee de calificare pentru campionatele europene, etape din circuitul mondial feminin FIBA 3×3 Women’s Series, iar anul trecut, tot la City Park Mall, a organizat turneele finale ale FIBA 3×3 Nations League și Women’s Series.

Pe lângă meciurile de baschet, FIBA 3×3 World Tour va programa concursul de slam-dunk, concursul aruncătorilor de la 2 puncte, precum și multe momente de entertainment. Fanii vor avea la dispoziție o zonă dedicată, unde se vor organiza concursuri cu premii și vor avea loc diverse activități cu tematică baschet.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.