Top 5 jucători de urmărit la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger a ajuns la ediția a 8-a și starurile baschetului 3×3 își dau din nou întâlnire la București, în acest weekend. Fie că vii la ParkLake Shopping Center sâmbătă și duminică sau urmărești meciurile pe YouTube sau Facebook, am făcut o listă cu cinci jucători pe care merită să-i urmărești.

Dusan Domovic Bulut (Novi Sad, Serbia)

După ce anul trecut a câștigat titlul european la București, Dusan Bulut se întoarce în capitala României alături de Novi Sad și luptă alături de echipa sa pentru încă un titlu. Acum o lună a câștigat World Tour Mexico City 2019, mai apoi a participat alături de Novi Sad la Belgrade Challenger 2019 (locul 2) și la World Tour Belgrade 2019 (locul 6). Considerat THE GOAT în baschetul 3×3, Bulut este numărul 1 în Topul Mondial și a acumulat nu mai puțin de 1.819.600 de puncte, câștigând de 4 ori titlul de campion mondial la baschet la un singur panou.

Karlis Lasmanis (Riga, Letonia)

Câștigătorul ultimelor două ediții ale Challenger-ului de la București alături de Riga și campion european alături de Letonia (FIBA 3×3 Europe Cup 2017), Karlis Lasmanis este unul dintre cei mai spectaculoși jucători de baschet 3 la 3. Lasmanis a fost inspirat de tatăl său (canotor profesionist, a participat de două ori la Jocurile Olimpice), iar Dusan Bulut&co au fost idolii săi înainte de a fi adersarii principali ai echipei sale. Într-un interviu acordat canalului oficial FIBA3x3, Lasmanis a mărturisit că nu își dorește faima, scopul său este să îi demonstreze tatălui său că poate câștiga (”I don’t actually need the fame or nothing, I just want to show my father that I can win”).

Dominique Jones (NY Harlem, SUA)

Dacă ai îndoieli în privința aruncărilor pe final de meci, nu trebuie să îl ratezi pe Dominique Jones, unul dintre jucătorii care se înscriu pe listă când vine vorba de finaluri spectaculoase și aruncări decisive. Ocupantul locului 25 în Topul Mondial cu 962.440 înscrise, Dominique Jones s-a clasat pe locul 2 la World Tour Mexico City 2019 alături de NY Harlem, iar în 2015 a luat locul 3 la World Tour Abu Dhabi. Înainte de juca 3 la 3, Jones a făcut parte din Harlem Globetrotters, fiind mai târziu selectat pentru echipa națională a Statelor Unite ale Americii.

Virgil Stănescu (Bucharest Autohtonii, România)

Virgil Stănescu este o legendă a baschetului românesc, fiind declarat de 5 ori cel mai bun jucător al României. Stănescu a jucat în liga americană NCAA (1998-2001), dar și în cele mai puternice campionate ale Europei precum și în competițiile europene intercluburi: Euroligă, EuroCup și EuroChallenge. De curând s-a alăturat baschetului la un singur panou și este foarte activ la turneele interne de 3 la 3, fiind în 2019 câștigător al Cupei României și medaliat cu bronz în Liga Națională de Baschet 3×3 alături de echipa BC Athletic Constanța.

Canyon Barry (Colorado City, SUA)

Unul dintre oamenii care vor contribui din plin la spectacol este americanul Canyon Barry. Campion mondial în exercițiu cu Team USA, fiul legendarului Rick Barry va juca pentru Colorado City în cadrul competiției găzduite la ParkLake Shopping Center. Cel mai important rezultat obținut de Canyon în baschetul 3×3 s-a consemnat în acest an. El a ajutat Team USA să câștigat titlul mondial în această disciplină, performanță obținută la Amsterdam, în luna iunie anul curent, primul trofeu obținut de americani în competițiile masculine. Va ieși cu siguranță în evidență, fiind unul dintre puținii jucători de baschet în epoca modernă care apelează la așa numitul „granny style” atunci când execută aruncări libere. Este vorba despre lansarea mingii spre coș de la brâu, procedeu pe care tatăl său, legendarul Rick – unul dintre primii jucători de baschet cu statut de superstar – l-a utilizat de-a lungul întregii sale cariere.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.