Duelul lunetiștilor la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger: Craig Moore vs. Steve Sir

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger 2019 îi readuce în țara noastră pe doi dintre cei mai temuți shooteri clasici ai Ligii Naționale de baschet masculin proveniți din America. Este vorba despre Craig Moore și Steve Sir. Ambii s-au specializat pe baschetul 3×3 și au ca obiectiv participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în vara anului 2020.

Craig Moore este originar din New York, SUA. Măsoară 1.94 metri și are 32 ani. El este poziționat pe 26 în World Ranking, respectiv pe 5 în ierarhia SUA în baschetul 3×3.

Moore a evoluat în sezonul 2011/12 pentru Gaz Metan Mediaș și a avut 35 apariții în Liga Națională, respectiv 4 în Cupa României. A avut medii statistice de 10.4 puncte, 2.7 pase decisive și 2.4 recuperări pentru 11.0 la eficiență în aproape 23 minute pe partidă. El a marcat 106 coșuri de trei puncte în 39 apariții la nivelul baschetului românesc, rezultând o medie de 2.7 reușite de trei puncte pe meci și un procentaj de 43% la acest procedeu.

Cariera profesionistă a lui Moore a fost de scurtă durată. El a jucat un sezon pentru De Friesland Aris (Olanda), după care a jucat un an în România.

La București, Moore face echipă cu Kareem Maddox, component al Team USA care a câștigat FIBA 3×3 World Cup 2019, în acest an, la Amsterdam.

Steve Sir este originar din Edmonton, Canada. Măsoară 1.96 metri și are 36 ani. El ocupă locul 42 în Ranking-ul mondial, respectiv locul 2 în Canada.

Sir a jucat în România pentru CSM București în sezonul 2012/13, respectiv Phoenix Galați în stagiunea 2015/16. Are 44 prezențe în Liga Națională și trei în Cupa României. Canadianul a avut medii statistice de 10.9 puncte, 2.2 recuperări și 1.5 pase decisive pentru 9.4 la eficiență în aproape 20 minute de joc pe meci. El a înscris 122 coșuri de trei puncte în 47 meciuri la nivelul baschetului românesc, având o medie de 2.6 reușite de trei puncte pe meci și un procentaj de 48.4% la acest procedeu.

Baschetbalistul canadian a avut o carieră de zece ani în baschetul profesionist. Sir a mai jucat pentru Boncourt, Edmonton Chill, BBC Nyon, Edmonton Energy, Erdgas Ehingen, Alg.s de la Comarca, Abejas Guanajuato, Huracanes Tampico, respectiv Halifax Rainmen.

În cadrul evenimentului de la Park Lake Shopping Center, Sir va fi coleg de echipă cu cel mai bun canadian în streetball, Kyle Landry. Înalt de 2.07 metri, acest jucător a fost component al naționalei Canadei și a avut o carieră de zece sezoane la nivel înalt în Europa, incluzând cinci sezoane în EuroCup, respectiv câștigarea Ligii Adriatice în 2018.

În baschetul profesionist, atât Moore, cât și Sir au jucat la poziția 2. Ei au fost shooteri clasici, făcând furori în arenele din Liga Națională în perioada petrecută în țara noastră. Firește, ambii și-au păstrat această calitate și se anunță doi dintre cei mai periculoși jucători în cadrul turneului ce va avea loc la finele acestei săptămâni la București.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.