Top 5 jucatoare de urmărit la finala Women’s Series

Al doilea sezon Women’s Series se va încheia în cea mai grea clădire din lume, Palatul Parlamentului din București. În acest an au fost 6 opriri, unde un total de 19 echipe au participat și acum a venit momentul de a încorona cea mai bună echipă feminină de baschet 3×3.

Dintre cele 8 echipe care vor participa, sunt câteva nume care pot face diferența.

 

  1. Klaudia Sosnowska

 

Pe locul 2 în acest an la meciuri jucate (21), Polonia e cu ochii pe primul lor trofeu în competiția feminină. Klaudia Sosnowska este lidera echipei dacă ne uităm la totalul punctelor marcate, și pe locul 2 în clasamentul general, la egalitate cu Sonja Greinacher, Aitana Cuevas, în spatele Sandrei Ygueravide.

Dacă ne uităm la toate cele 6 turnee din acest an, Polonia este pe locul 2 în clasament, fără vreun eveniment câștigat, dar mulțumită consistenței de care au dat dovadă, au obținut calificarea la acest turneu final. În clasamentul individual mondial, Sosnowska este pe locul 2 și vine la București pentru a își conduce echipe spre podium.

 

  1. Sonja Greinacher

Proaspăt medaliată cu argint la Cupa Europeană de weekend-ul trecut, Germania vine la București pentru a își lua revanșa. La egalitate de puncte înscrise în acest an cu Sosnowska și Cuevas (90), Greinacher este lidera la recuperări, fiind extrem de confortabilă sub panou.

Germania a câștigat turneul Women’s Series organizat în Constanța în luna August, iar Greinacher a fost numită MVP-ul competiției după un parcurs impresionant. Într-un turneu în care echipa Spaniei (care a învins Germania în finala Cupei Europene) nu va participa, Greinacher poate să își exercite dominanța asupra competiției.

  1. Michelle Plouffe

 

Canada a obținut calificarea în finală la limita după ce a jucat la doar 3 din cele 6 opriri. Așadar, Canada este ultima favorită la acest turneu, conform clasamentului general. Totuși, a terminat pe locul 2 în sezonul inaugural Women’s Series, iar Michelle Plouffe a mai câștigat un titlu de MVP în București, chiar în acel an. A jucat doar 6 meciuri în acest an, și are o medie mai bună de puncte înscrie pe meci față de Greinacher sau Sosnowska, 7,2 comparând cu 5,3 și 4,3 respectiv.

Este o veterană pe terenul de 3×3 și nu poți să ignori o fostă MVP. O statistică interesantă pentru Plouffe, ea este pe locul 1 în circuit la “Player value per game”, unde are un indice de 8.8, iar nicio altă jucătoare nu are peste 7.

 

  1. Anja Fucks-Robetin

 

Pe locul 10 în acest an la puncte înscrise dintr-un total de 14 meciuri. Ea a fost piesa consistentă din puzzle-ul Austriei. La precedenta oprire, din Montreal, Austria a terminat pe locul al doilea, pierzând în fața Spaniei.

Anja Fucks-Robetin este motorul echipei, fiind și cea mai bună pasătoare, având un total de 14 “key assists”. Austria vine la acest turneu fiind cotată cu a 7-a șansă, dar rezultatul bun  de la Montreal le poate oferi mai multă încredere, în încercarea lor de a urca pe podium.

  1. Ancuța Stoenescu

România a jucat în acest sezon cu 10 jucătoare diferite, iar dintre cele 4 care vor participa în finala din weekend, Ancuța Stoenescu are cele mai multe puncte înscrie pe meci (4,3). Dintre toate jucătoarele participante ea este cea mai experimentată, ocupând locul 22 în clasamentul mondial individual.

Ultima dată când a jucat în România la un turneu major, a câștigat medalia de Argint la Campionatul European din 2016 și este în continuarea motivată să obțină un rezultant important în competițiile internaționale.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.