Terenuri de vis: Legenda lui Toci și baschet pentru copiii sibieni

Pentru prima oară seria de articole terenuri de vis se oprește în România, la Sibiu, acolo unde în fața Sălii Transilvania a fost inaugurat recent un teren de baschet 3×3 în memoria legendarului jucător Elemer Tordai.

Tordai, component al echipei naționale a României cu peste 100 de selecții și dublu campion național cu CSU Sibiu, în 1995 și 1999, a încetat din viață în anul 2007, fiind atât pe parcursul carierei cât și după intrarea în galeria legendelor, unul dintre cei mai apreciați sportivi din istoria Sibiului.

Amenajat cu suprafață certificată de către Federația Internațională pentru baschetul 3×3 de la Sport Court și cu un sistem de baschet Schelde, terenul de vis din Sibiu dispune și de bănci de rezerve, de tribune, de un podium de premiere accesibil inclusiv persoanelor în scaun cu rotile, precum și de zone de încărcare wireless a telefoanelor mobile, pentru a oferi o experiență completă, adecvată secolului 21, tuturor pasionaților de baschet.

Povestea terenului este cu atât mai interesantă cu cât inițial s-ar fi dorit ca memoria legendarului jucător al Sibiului să fie cinstită cu o statuie.

”Inițial era vorba să fie ridicată o statuie în amintirea lui Elemer Tordai, cel care a fost căpitan și antrenor secund al echipei de baschet CSU Sibiu. Dar am decis să facem mai bine un teren de baschet, unde tinerii să poată să învețe și să practice acest sport”, a spsu Adrian Bibu, directorul Serviciului Public Sala Transilvania pentru publicația locală Turnul Sfatului.

Mai mult, zona pe care a fost construit terenul de baschet era dedicată în trecut unui bar, ceea ce trimite un alt mesaj puternic către comunitatea locală și către tinerii din zonă care au acum șansa să joace baschet în cele mai moderne condiții.

Într-un gest asemănător, FIBA a ales să cinstească memoria fostului secretar general Patrick Baumann, construind un teren de baschet 3×3 care poarte numele celui care a condus destinele federației internaționale timp de aproape două decenii. Povestea lui Patrick Baumann o puteți citi AICI!

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.