Terenuri de vis: Baschet pe apă 2 – Carrier Classic

În călătoria noastră virtuală pentru a descoperi terenuri de baschet de vis, vom detalia povestea unui eveniment spectaculos care din păcate nu a beneficiat decât de o ediție și jumătate: The Carrier Classic.

Prima partidă de baschet desfășurată sub titulatura The Carrier Classic s-a disputat în anul 2011 între echipele universitare americane North Carolina Tar Heels și Michigan State Spartans și s-a încheiat cu scorul de 67-55 pentru Tar Heels.

Locul de desfășurare a fost absolut spectaculos: portavionul USS Carl Vinson. Meciul a avut loc de Ziua Veteranilor și s-a disputat în prezența a peste 8000 de spectatori și a președintelui american de atunci, Barack Obama.

Harrison Barnes a fost atunci principalul marcator al partidei, cu 17 puncte, pentru UNC în timp ce Draymond Green a reușit 18 recuperări pentru Michigan State.

Terenul de vis a fost amenajat pe puntea portavionului. Un al doilea teren similar a fost amenajat într-un hangar din portul unde era acostată nava, în caz de backup pentru vreme potrivnică, însă nu a fost folosit.

Al doilea eveniment The Carrier Classic trebuia să aibă loc în 2012, la bordul lui USS Yorktown. După prima partidă, la feminin, dintre Notre Dame și Ohio State 57-51, terenul nu a mai putut fi practicabil din cauza condensului, iar alte două meciuri, la masculin, au fost anulate.

De atunci evenimentul nu a mai avut loc.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.