Super echipa românească din FIBA 3×3 World Tour se reface la Tulcea Street Play

Tulcea Street Play, a cincea etapă din cadrul circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball Tour 2017, dă startul turneelor din zona Dobrogei și aduce în orașul de pe malul Dunării cea mai nouă disciplină olimpică.

Baschetul 3×3 a fost inclus recent în programul ediției Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice, un demers pe care Sport Arena Streetball și partenerii săi l-au susținut încă din anul 2013.

Turneul va avea la start o echipă istorică a baschetului 3×3 românesc, Rahova’s Finest, în formula în care a ocupat locul doi la FIBA 3×3 World Tour Prague 2013 și s-a calificat pentru FIBA 3×3 World Tour Final Istanbul, unde a ocupat locul cinci. Catalin Vlaicu, Alin Spahiu și Cătălin Bordei îl vor avea alături de ei pe legendarul Angel Santana, o formulă care ultima oară a jucat împreună acum patru ani în circuitul mondial.

La Tulcea Street Play, în Piața Civică, va veni și o echipă de top din ierarhia mondială FIBA 3×3. Olimp Belgrad, a treia echipă ca valoare din Serbia, cu doi jucători aflați printre primii 50 în lume și clasată pe locul 12 în ierarhia echipelor din FIBA 3×3 World Tour, va juca la turneul tulcean din acest week-end.

În absența naționalei feminine, care va juca în acest week-end la Amsterdam, în FIBA 3×3 Europe Cup, se vor duela la Tulcea, în competiția feminină, următoarele două echipe în ordinea ierarhiei naționale, Cactus și Agro Squad. Cactus vine la Tulcea condusă de Casandra Pușcașu, singura jucătoare din România aflată în Top 250 FIBA 3×3 în afară de jucătoarele din echipa națională.

De asemenea, la categoriile de juniori sunt înscrise numeroase echipe din Tulcea și zona Dobrogei. Un total de 50 de echipe (200 de jucători) vor participa la competiția organizată în Piața Civică.

Evenimentul va fi animat de trupe de dans și majorete, concursuri pentru spectatori, muzică non-stop și alte momente-surpriză.

Tulcea Street Play este un eveniment marca Sport Arena Streetball, organizat în parteneriat cu Asociația Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor, Primăria Municipiului Tulcea și Direcția pentru Sport și Tineret a Județului Tulcea. Turneul este susținut pe plan local de Stirom, Clubul Sportiv Deceneu, Ciuc Radler, Alpromt, Hesperis Group, Ferma Stoian și Radio Constanța.

Circuitul național Sport Arena Streetball este susținut de Raiffeisen Bank, Nike, Fitbit, Gatorade, Pegas, Ideal Board Games. Powered by Kiss FM.

Citește și: