Stelea, Stanescu si Willmark au dat startul!

Bogdan Stelea, fostul portar al nationalei si un mare pasionat de baschet si Virgil Stanescu, fostul capitan al reprezentativei tricolore de baschet, au dat startul, in mod simbolic, sezonului 2012 de la Sport Arena Streetball, singurul campionat de baschet 3×3 din Romania. Cei doi au jucat un meci demonstrativ de baschet unu la unu, arbitrati de Willmark. 

Inedita partida de baschet a avut loc chiar în incinta rectoratului Universitatii Politehnica Bucuresti, acolo unde Sport Arena a montat un panou si o suprafata identica cu cea pe care se va desfasura turneul de baschet 3×3.

Obisnuit cu jurizarea, de la concursul Dansez pentru tine, Willmark s-a aflat de aceasta data în postura de arbitru. A fost insa implicat si in joc, de catre Stanescu, caruia i-a pasat decisiv pentru un slam-dunk.

La conferinta de presa ce a prefatat sezonul au mai participat, pe langa cei trei protagonisti ai meciului de deschidere si Stefan Sandulache, Secretar General al Agentiei Naționale de Sport și Tineret, Mihnea Costoiu, Rector al Universitatii Politehnica Bucuresti, Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby și Hristu Sapera, cel mai tanar antrenor de baschet din Divizia A si participant frecvent la Sport Arena Streetball in calitate de jucator.

Bogdan Stelea: “Sper ca tinerii sa profite ca exista acest turneu”

“Este o onoare pentru mine ca pot promova un astfel de eveniment. Baschetul ma pasionează de foarte mult timp. Am patimit pentru sportul acesta. Pe vremea cand jucam fotbal de performanta ma duceam sa joc baschet si m-am pricopsit cu cateva accidentări destul de zdravene pe care trebuia sa le ascund, ca sa fac fata cand mă intorceam la fotbal. Sper ca toti tinerii sa profite cat mai mult de faptul ca exista acest turneu si sa vina să joace baschet, pentru ca am văzut că din ce în ce mai multa lume practică acest sport.”

Virgil Stanescu: “E deja o moda să vii vara la Sport Arena Streetball”

“As vrea sa-mi fac echipa cu Bogdan Stelea. Eu o sa ma concentrez pe atac si sa il vad eu pe cel care va marca peste Bogdan. Ma bucur sa fiu aici pentru ca toată lumea vine din pasiune, vine cu dragostea pentru acest sport si se dezvolta o energie extraordinara in cadrul turneului. A devenit deja  moda ca vara sa vii la Sport Arena si in fiecare an se vorbeste despre acest lucru. Faptul ca celor de la Sport Arena le pasa despre tinerii baschetbalisti spune multe despre caracterul lor. Este bine ca tinerii au sansa sa mai lase calculatoarele si sa faca sport.”

Willmark: “Acest turneu este o ocazie excelenta pentru tineri sa faca sport”

Am practicat si eu baschet chiar daca pentru voi poate parea curios acest lucru.  Dar sa stiti ca sunt cel mai inalt din familie.  Am fost in ultimii doi ani aici la Sport Arena, imi place foarte mult si fac o invitatie tinerilor, sa vina sa vizioneze sau sa participe activ la acest turneu, pentru ca este o ocazie excelenta sa faca sport.”

Ștefan Sandulache: “Un turneu organizat exemplar”

“Ma simt onorat să fiu invitat din nou la acest eveniment. Sport Arena este dezvoltatorul ideii de libertate in joc, de sprijin al acestor tineri care practica baschetul. Daca au existat si alte evenimente de acest gen, acestea s-au inspirat de la Sport Arena Streetball, modelul de organizare al acestui turneu fiind exemplar. Am jucat baschet pe aceste terenuri, atunci cand nu exista Sport Arena si stiu exact de unde s-a plecat, iar infrastructura la care s-a ajuns acum este cu adevarat extraordinara.”

Mihnea Costoiu: “Este important ca jucătorii nu platesc nimic pentru a participa”

Sport Arena Streetball a devenit un fenomen si cred că cel mai important lucru este cs jucătorii, și am vazut ca au fost pana acum peste 24.000 de mii în cei sapte ani, nu platesc nimic pentru a participa. Este un binevenit turneu de masa, care a avut de fiecare data alaturi o serie de personalitati din lumea sportului, carora le multumesc la randul meu pe aceasta cale. Le urez succes tuturor participantilor si sper ss fie in numar la fel de mare ca si pana acum.

Alin Petrache: “Onoare, caracter, darzenie – valorile acestui turneu”

“O sa vin si eu cu trei rugbyști sa ne facem echipa, dar vom juca după regulile noastre, iar echipa voastra dupa regulile voastre. Amintirile mele despre baschet vin din timpul liceului, la Dimitrie Cantemir, unde jucam, dupa ore, alaturi de Virgil Stanescu. Pe Bogdan Stelea il vad mai mereu aruncand la cos si acum imi dau seama ca se pregateste pentru turneu. Este bine ca exista asemenea competitii care promoveaza o serie de valori care se regasesc mai rar in alte sporturi, cum ar fi spiritul de echipa, onoare, caracter, darzenie sau mandrie.”

Hristu Sapera: “Sport Arena este un fenomen social”

“Sunt un produs al acestui fenomen. Sport Arena Streetball inseamna mai mult decat un turneu, este un fenomen social, este o mare familie. In fiecare vara astept cu nerabdare inceputul acestei competitii. Este un mod placut de a petrece timpul liber si de a ne exprima pasiunea noastra. Anul acesta va fi cel mai puternic campionat, iar includerea în circuitul international de 3 la 3 cred ca va aduce un plus de competitivitate.”

Turneul 1 al campionatului Sport Arena Streetball va avea loc între 18 si 20 mai. Doar în primele doua ore de la startul înscrierilor, peste 120 de echipe au fost validate pentru a lua parte la primul turneu.

 

Partenerii Sport Arena Streetball 2012 sunt:

Dolce Sport

Raiffeisen Bank

Gatorade

Champion

Compeed

The Group

Tom Touch

Policy Center

Radacini Motors

 

Organizarea competitiei Sport Arena Streetball se face cu sprijinul :

Universitatea Politehnica Bucuresti,

Federatia Romana de Baschet,

Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret,

Primaria Municipiului Bucuresti,

Primaria Sector 6,

Centrul Cultural European Sector 6

Citește și: