Start Epic pentru sezonul de 3 la 3: reîntâlnire cu un campion FIBA Europe Cup și semifinaliste decise în prelungiri.

Nike 3×3 Challenge, turneul marca Sport Arena Streetball care dă startul sezonului de baschet 3 la 3 în 2017, și-a stabilit, vineri și sâmbătă, echipele calificate pe tablourile eliminatorii ale celor cinci categorii incluse în concurs.

Începută sub amenințarea ploii, cu start amânat pe arena exterioară, ParkLake, ziua de sâmbătă a ținut până la urmă cu fanii baschetului. Pătrunderile explozive sub panou, pasele spectaculoase și aruncări curajoase au strâns rapid curioși în jurul terenului Nike, amplasat la intrarea dinspre parc a centrului comercial. Nici nu se terminaseră meciurile primei categorii, atunci când soarele străpunsese deja bariera de nori, iar baschetul 3 la 3 își relua locul afară, cu intensitate crescută.

La categoria Open, sârbii au fost epici pe teren, nu doar cu numele. Epic Jam a câștigat detașat Grupa C, cu trei victorii din trei, două dintre ele încheiate înainte de expirarea timpului, prin atingerea pragului de 21 de puncte înscrise. Vaso, Nebojka, Nenad  și Nikola au reușit și o performanță rar întâlnită în meciurile de baschet 3×3, marcând 22 de puncte fără să primească vreunul.

Duminică, la această categorie se vor juca șase optimi de finală.  Alte două echipe așteaptă în sferturi: câștigătoarele primelor două grupe – Școala Veche, una dintre echipele de tradiție din turneele marca Sport Arena Streetball și sârbii de la Smajevi. Două echipe din Serbia și una din Bulgaria au completat o distribuție puternică a tabloului, mergând mai departe cu victorii pe linie.

Venim aici pentru că este un turneu foarte bine organizat. Îi felicit pe cei de la Nike și pe întreaga echipă, pentru tot ceea ce au reușit să facă, iar locația mi se pare excelentă pentru un asemenea turneu. Și jocul mă aduce aici, pentru că vreau să joc pur și simplu de plăcere, ca un om normal. Fără presiunea de la club. Doar baschet de plăcere, pentru distracție”, a declarat Krum Doychinov, membru 3×3 Team Sofia.

 

Optimile Open masculin

  • Sacalii – We Got Game
  • Cnav Eagles – Popa și ai lui
  • Epic Jam – Pași Dublă Fault
  • Rahova’s Finest – John Dory
  • Castorii – Lunetiștii Câmpinii
  • 3×3 Team Sofia – Spartanii

Singura categorie care a avut și reprezentare la feminin și-a decis tabloul din semifinale la capătul unui meci cu prelungiri. Cele patru echipe înscrise s-au duelat în grupă doar pentru stabilirea încrucișării pe tabloul eliminatoriu. În penultimul meci al zilei de sâmbătă, Golden Squad a câștigat, 8-5 în extra-time, asigurându-și locul doi și un posibil duel “all-golden” pentru finală.

Semifinale Open feminin

  • Golden Buzzers – Cactus
  • Golden Squad – Emil Squad

La categoria veteranilor a făcut show câștigătorul FIBA Europe Cup, Paul Helcioiu (39 ani), un baschetbalist care s-a bazat întreaga carieră pe jocul în viteză. Fanii duelurilor de sub panou au șansa de a-l revedea, duminică, pe unul dintre baschetbaliștii aflați pe teren la ultima mare performanță europeană a baschetului românesc: victoria echipei Asesoft Ploiești în ediției 2005 a FIBA Europe Cup.

Semifinalele 35+, masculin

  • Babylon – Opulence
  • Make și prietenii – Anii 80

La sub 18 ani, masculin nu doar execuțiile din teren au făcut deliciul spectatorilor ci și numele echipelor. Băieții din Djangoești, Fortza Power sau Greu de Găsit au stârnit zâmbete în rândul spectatorilor de fiecare dată când MC-ul le anunța numele, dar au lăsat totul pe teren, calificându-se mai departe.

Sferturile categoriei sub 18, masculin

  • Mascații – Carașii
  • Surorile Sisters – Another One
  • Greu de Găsit – BăiețiiDinDjangoești
  • La Sanky – Fortza Power

12 ani este vârsta celui mai tânăr jucător ajuns pe tabloul eliminatoriu la Nike 3×3 Challenge. David Antonescu nu este MythBuster, ci unul dintre cei patru Ball Busters.

Semifinalele sub 14, masculin

  • Young Sharks – Swish
  • Șoimii Galbeni – Ball Busters

“Da Move Crew”, italienii cu „mișcările la ei” au înnebunit audiența la Nike 3×3 Challenge, arătându-le tuturor cum se jonglează cu trei mingi odată, cum se-mbină piruetele și dansul roboților cu baschetul. Campionii Europei la Freestyle au făcut jonglerii și acrobații sincron și au smuls ropote de aplauze cu slam-dunk-uri de ținut minte.

Nici invitatul special George Vintilă de la ProFM nu a stat departe de acțiune și s-a încumetat să îi ajute pe cei de la Da Move la unul dintre momente, nu înainte însă de a-și face cruce.

Vedeta Disney Junior, Andra Gogan și Academia de dans Amicii, pe care o coordonează, alături de Academia de Majorete au completat spectacolul între meciuri, iar Nike i-a premiat pe cei mai norocoși fani cu mingi și ghete de baschet.

Duminică e marea zi a finalelor, cu meciuri din fazele eliminatorii, alături de noi demonstrații Da Move Crew. De show se vor bucura și fotbaliștii de la FCSB, care înaintea meciului de luni cu Astra vor veni să se relaxeze la Nike 3×3 Challenge din ParkLake Shopping Center.

Text de: Cezara Paraschiv

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.