Sport Arena va organiza cea mai importanta competitie de baschet 3×3 din lume

Dupa 10 ani de turnee organizate in Romania, Sport Arena va fi organizatorul FIBA 3×3 World Tour Final 2015 si 2016, evenimente ce vor avea loc la Abu Dhabi, in Emiratele Arabe Unite. Este pentru prima data in istorie cind FIBA acorda organizarea celui mai important eveniment 3×3 pentru doi ani consecutiv aceluiasi organizator.

Marti, 13 ianuarie, la sediul FIBA din Geneva a avut loc semnarea contractului intre FIBA si Abu Dhabi Sports Council, principalul partener al celui mai important eveniment din baschetul 3×3 la nivel mondial in acest an. Sport Arena a fost aleasa pentru a asigura organizarea evenimentului, alaturi de Extra International Sport, o companie din Emiratele Arabe Unite: http://www.fiba.com/news/fiba-3×3-world-tour-final-to-be-staged-in-abu-dhabi-in-2015-and-2016

Dupa ce anul trecut a aniversat 10 ani de turnee de baschet 3×3 in Romania, ce au culminat cu prima editie din istorie a Campionatelor Europene de 3×3, castigate de nationala noastra, Sport Arena continua sa contribuie la dezvoltarea acestei discipline si la nivel global.

Pe langa finala mondiala, cel mai popular promoter al baschetului 3×3 din Romania, va organiza in Emiratele Arabe Unite si doua competitii de calificare pentru FIBA World Tour, un Quest si un Challenger. De asemenea, in urma unui parteneriat cu Abu Dhabi Sports Council, Sport Arena va contribui la dezvoltarea in zona a baschetului in general si a baschetului 3×3 in special printr-un program care va implica scolile si liceele.

“Ne bucuram ca, avand sprijinul unor promoteri precum Sport Arena, putem raspandi aceasta pasiune care pe noi ne-a cuprins de multa vreme, baschetul 3×3”, a declarat Patrick Baumann, secretarul general al FIBA.

„Experienta companiei Sport Arena in elaborarea si implementarea programelor de baschet 3×3 precum si dorinta noastra de a crea in Abu Dhabi si UAE o emulatie in jurul baschetului, ne-au facut sa semnam acest contract. Faptul ca FIBA a acordat orasului nostru organizarea finalei pentru o perioada de 2 ani, ne onoreaza si ne obliga sa ridicam standardul unor astfel de evenimente”, a spus Excelenta Sa Aref Al Awani, secretarul general al Abu Dhabi Sports Council.

Incepand cu 2010, Sport Arena a organizat unele dintre cele mai importante competitii de baschet 3×3 la nivel mondial. Dupa doua editii ale European Dunk Contest, a urmat apoi in 2011, World Dunk Contest, prima editie a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger in 2012, 3×3 EuroTour in 2013, turneu care a fost monitorizat de Comitetul International Olimpic, pentru ca in 2014, Sport Arena sa contribuie la organizarea Campionatelor Europene de baschet 3×3.

In vara anului trecut Sport Arena a organizat primele doua turnee FIBA endorsed in Emiratele Arabe Unite si a deschis noi oportunitati pentru dezvoltarea acestei discipline la nivel global. Baschetul 3×3 are mari sanse sa intre in programul olimpic incepand cu editia din 2020 a Jocurilor, care va fi gazduita de Tokyo.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.