Sport Arena Streetball Tour Final: Drumul către FIBA 3×3 World Tour trece prin Politehnică

Finala circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball Tour 2017 va avea loc în acest week-end pe tradiționalele terenuri din Universitatea Politehnică București, acolo unde în anul 2005 începea povestea fenomenului Sport Arena Streetball.

Cele mai bune echipe din România, dar și echipe din Serbia și Cehia, câștigătoare ale etapelor locale se vor reuni la București pentru miza fiind tricourile de campion ale ediției 2017. La categoria Open Masculin, câștigătoare are biletele asigurate pentru FIBA 3×3 World Tour, Mastersul de la Debrecen din Ungaria.

Competiția va începe sâmbătă seara cu faza grupelor și va continua duminică, pe tot parcursul zilei, urmând ca în sesiunea de seară să se stabilească câștigătoarele la toate categoriile de vârstă.

VEZI ECHIPELE SI PROGRAMUL AICI

Circuitul național Sport Arena Streetball Tour 2017 s-a disputat în șapte orașe și a cuprins nouă etape zonale disputate în București, Iași, Suceava, Tulcea, Timișoara, Constanța și Oradea. Peste 2000 de jucători s-au înscris și au jucat baschet 3×3 de-a lungul sezonului la turneele din circuit.

Fiecare jucător participant a punctat în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Rankings, Sport Arena Streetball fiind competiția care aduce peste 90 la sută din punctele României în clasamentul pe națiuni, care contează în lupta pentru calificarea echipelor naționale la campionatele europene sau mondiale.

Baschetul 3×3 a devenit în acest an disciplină olimpică, urmând să intre în programul Jocurilor Olimpice începând cu ediția Tokyo 2020. Alături de partenerii săi, Sport Arena Streetball a susținut acest demers, desfășurat sub sloganul “Din stradă, la Jocurile Olimpice”, încă din anul 2013.

Sport Arena Streetball Tour Final 2017 este organizată cu sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București și a Universității Politehnica București și este susținută de Raiffeisen Bank, Nike, Fitbit, Gatorade, Ursus Cooler, Bicicletele Pegas și Ideal Board Games. Powered by Kiss FM.

 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.