Sport Arena Streetball, la congresul FIBA 3×3

Sport Arena Streetball a fost unul dintre cei doi promoter privati invitati, in cadrul congresului FIBA 3×3 de la Barcelona (13-14 octombrie 2012), sa sustina prezentari ale competitiilor de baschet pe care le organizeaza.

Sport Arena Streetball este considerat unul dintre cei mai importanti piloni in dezvoltarea baschetului 3×3 din Europa, alaturi de alte cateva turnee sau circuite cum ar fi Thabo Rivella Games (Lausanne, Elvetia) sau Tallin Open (Estonia).

Cea mai importanta competitie de baschet 3×3 organizata in Romania in 2012, Sport Arena Bucharest Challenger, a fost oferita drept exemplu pozitiv despre cum se organizeaza un turneu la cel mai inalt nivel, fiind comparat de majoritatea celor prezenti cu un turneu World Tour Master.

Principalele subiecte de discutie in cadrul congresului au fost: recapitularea sezonului 2012, discutarea posibilelor modificari in regulamentul jocului de baschet 3×3, importanta implementarii sistemului online de inscriere a jucatorilor si de organizare a competitiilor (disponibile pe www.3x3planet.com) precum si o prefata a sezonului 2013.

Inscrierea jucatorilor pe platforma 3x3planet.com va deveni obligatorie incepand din sezonul viitor, pentru toate competitiile care se desfasoara sub egida FIBA. De asemenea evenimentele vor fi derulate cu ajutorul programului Event Maker disponibil pentru organizatori pe acelasi portal.

Sezonul 2013 va avea tot un numar de cinci turnee World Tour Masters, orasele care vor gazdui in continuare aceste finale zonale fiind Istanbul, Madrid, New York si Sao Paolo.

Ca urmare a rezultatelor obtinute in 2012 de catre echipele romanesti, dar si a modului in care au fost organizate competitiile din Romania, vom avea tot doua locuri de calificare pentru World Tour.

Campioana Sport Arena Streetball 2013 va avea un loc asigurat la Mastersul de la Istanbul, tot acolo unde va ajunge si castigatoarea Sport Arena Bucharest Challenger 2013, care speram sa fie tot o echipa romaneasca, ca si in 2012.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.