Sezon istoric 3×3: Din strada, la Jocurile Olimpice!

Sport Arena Streetball, singurul campionat de baschet 3la3 din Romania, va debuta weekend-ul viitor cu prima etapa a celui de-al noualea sezon. Inscrierile incep luni 20 mai, ora 15.00, pe site-ul www.3la3.ro, si sunt in limita a 200 de echipe.

De ce sezonul 2013 va fi unul istoric, de ce „Din strada, la Jocurile Olimpice”? Simplu: pentru ca la finele acestui sezon, in august la Moscova, Comitetul Olimpic International va hotari daca disciplina 3×3 devine sau nu olimpica.

Primul turneu va avea loc pe terenurile din Universitatea Politehnica Bucuresti, intre 24-26 mai. Timp de trei zile, peste 800 de jucatori vor evolua in cele patru categorii de varsta (U14, U18, +18, +35) atat la masculin, cat si la feminin.

Dupa ce in 2012 Sport Arena Streetball a fost singura competitie de baschet 3la3 din Romania care a facut parte din circuitul mondial FIBA 3×3 World Tour, anul acesta va fi inregistrata o noua premiera. Turneul 2, care va avea un statut special si va fi organizat in Piata Constitutiei (21-23 iunie) a fost inclus in calendarul 3on3 EuroTour 2013, un circuit organizat de Federatia Europeana de Baschet.

Astfel, toti jucatorii trebuie sa aiba obligatoriu cont si in comunitatea globala www.3x3planet.com, care reuneste practicantii de baschet 3la3 din intreaga lume.

Dupa ce anul trecut cei mai buni jucatori de la Sport Arena Streetball au avut sansa sa joace in circuitul mondial, drumul oricarui participant in competitiile de baschet 3la3 ar putea ajunge pana la competitia suprema, Jocurile Olimpice.

„Am inceput sa joc la Sport Arena Streetball acum patru ani, pe cand aveam 14 ani. Este extraordinar ca acest sport s-a dezvoltat atat de mult si mai ales ca s-ar putea ca, in viitor, un jucator care a inceput baschetul pe strada, la competitii de acest gen, sa-si reprezinte tara la Jocurile Olimpice”, a declarat Raluca Marinovici, una dintre campioanele din 2012 de la Sport Arena Streetball.

„Dupa aproape zece ani in care a construit un adevarat fenomen in Romania, Sport Arena Streetball trece la nivelul urmator, reprezentarea internationala. Jucatorii romani au dovedit anul trecut se pot lupta cu orice adversar si sper ca si in acest an echipele care se califica de la Sport Arena Streetball in circuitele internationale sa aiba rezultate cel putin la acelasi nivel. Este un exemplu excelent pentru toti copiii si tinerii care practica baschet si faptul ca au o alternativa, in cazul in care nu devin profesionisti este un plus”, a spus Virgil Stanescu, unul dintre cei mai emblematici jucatori romani de baschet din ultimele doua decenii .

Citește și: