#SAS 2022 FINALA: Focus pe favoriți

Finala circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball, care reunește cei mai buni jucători în urma celor patru etape disputate până acum în acest sezon, va avea loc între 2 și 4 septembrie, într-o locație emblematică din Sectorul 5 al Municipiului București, Platoul Universității Naționale de Apărare Carol I.

Echipele participante la FINALA #SAS2022 vor fi alcătuite astfel: cel puțin doi jucători eligibili potrivit clasamentelor de la finalul sezonului regulat, plus maxim doi invitați. Echipele trebuie confirmate printr-un e-mail la play@sportarena.ro care să conțină numele echipei, categoria, numele celor 4 jucători si link-ul către contul de play.fiba3x3.com pentru fiecare, până cel târziu vineri, 26 august, ora 11.00. Locurile rămase neocupate vor putea fi ocupate prin înscriere liberă începând de luni, 29 august, ora 15.00.

Evenimentul de top al sezonului outdoor de baschet 3×3 are o miză specială la categoria Open Masculin, echipa campioană urmând să reprezinte România în FIBA 3×3 World Tour, circuitul mondial profesionist.

FOCUS: Open Masculin

La categoria Open Masculin, echipele Athletic Constanța și Știința București au fost rivalele sezonului, în diferite formațiuni. De altfel, primii 10 jucători după numărul de puncte în clasament, au jucat pentru una din cele două echipe. Constănțenii au câștigat primele două etape, dar apoi nu au prins finalele în ultimele două. Cristi și Dani Mâinea ocupă primul loc în clasamentul punctelor, cu 330. Lor li se alătură Ovidiu Negoiță de la Știința, echipă alături de care a terminat mereu pe podium. Sebastian Costeiu este liderul la totalul punctelor înscrise după primele patru opriri, cu 153, fiind și el membru al echipei Știința. Echipa din Pitești, câștigătoare a turneului 3, stă la pândă, putând oricând amenința supremația celor două mari rivale.

Se așteaptă că bătălia pentru locul de la World Tour să fie între cele trei echipe, având jucători experimentați care au mai reprezentat România în turneele 3×3 internaționale.

FOCUS: Open Feminin

Alexandra Chițanu este lidera sezonului la categoria Open Feminin, cu 70 de puncte peste ocupanta locului 2, Denisa Fota. Chițanu a jucat finala la fiecare oprire alături de Agro Squad, având un an consistent după ce în 2021 a absentat de la turneele Sport Arena Streetball. Pe locul 3 se află Anca Șipoș, vicecampioană europeană cu zeci de turnee câștigate în circuitele Sport Arena de-a lungul anilor. Ea este și cea mai bună marcatoare de până acum a sezonului, cu 70 de puncte înscrise. Astfel, Agro Squad este favorita finalei, echipa pe care toate celelalte formații vor să o învingă, conform rezultatelor anterioare. Principalele echipe care se vor lupta pentru primul loc vor fi Athletic Constanța, Știința București și Sportul Studențesc.

FOCUS: U21 Masculin

Vor fi emoții și la cea mai nouă categorie din circuitul Sport Arena Streetball, unde jucătorii abia așteaptă să facă pasul spre Open. Mande Liviu este liderul clasamentului, după ce a reușit să câștige și etapa a patra, alături de Rareș Grasu, Armin Macarie și Alex Hărănguș, și ei calificați pentru turneul final. Lucrurile nu au fost sigure aici pentru nicio echipă, iar turneul final va fi o nouă provocare pentru jucătorii din topul acestui clasament.

FOCUS: U18 Masculin

Spoitoru Robert este liderul categoriei U18 Masculin atât la totalul punctelor adunate în cele patru etape, cât și la totalul punctelor înscrise în cele patru etape, 118. Este categoria cu cei mai mulți jucători eligibili pentru turneul final, așa că se așteaptă o bătălie lungă pentru a afla echipa câștigătoare. Echipele s-au tot schimbat, sunt jucători care s-au înscris pentru toate cele patru turnee, jucători care nu au jucat așa mult dar au terminat pe poziții superioare când au jucat, iar nivelul de imprevizibilitate este ridicat.

FOCUS: U18 Feminin

Douăzeci de jucătoare sunt pe lista sportivelor calificate pentru turneul final din septembrie. Patru din primele cinci jucătoare sunt de la echipa „Rezervat CFR”, echipă care a câștigat fiecare meci jucat în acest sezon, trei dintre ele, Alexandra Oinaru, Alexia Frîncu și Ioana David făcând parte în aceste zile din lotul României la FIBA 3×3 U18 World Cup de la Debrecen. A fost cea mai populară categoria feminină după Open, iar tinerele jucătoare sunt pregătite să dea tot ce au mai bun în marea finală din septembrie.

Evenimentul va include, pe lângă meciurile de baschet 3×3, concursuri cu premii pentru spectatori, momente de enterainment și o zonă de e-sports cu competiții de baschet pe console, plus multe alte activități pentru toate vârstele.

Meciurile din fazele finale ale turneului vor fi transmise în direct pe canalul de YouTube al Sport Arena Streetball.

Proiect finanţat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”, prin programul de finanţare nerambursabilă în anul 2022, în baza Legii 69 din 28 aprilie 2000 educației fizice și sportului

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.