Rusia trimite băieții din Piter să le facă zile fripte adversarilor la Bucharest Challenger.

La prima vedere, BM-18 pare a fi o echipă pusă cap la cap pe încropite. Igor Medintcev și Șalva Șatașvili sunt cei doi jucători înscriși constant în concursurile din 2017 ca făcând parte din echipă, dar și ei au migrat către alte cvartete. Nikolai Șangichev este, indiscutabil, “transferul” cel mai important, în timp ce Alex Abrikosov va evolua în premieră absolută sub această titulatură. Din această ingrată postură, Abrikosov, cel care în trecut a adus unul dintre cele două locuri trei ale Rusiei la Bucharest Challenger, va încerca să facă alături de noii coechipieri ceea ce niciun alt rus nu a făcut până acum: să joace o finală în cadrul Challenger-ului de la București.

Star player: Nikolay Șangichev

Primul lucru care impresionează în cazul baschetbalistului de 1,87 m este numărul de turnee disputate în 2017: 21. Rusul a început practic anul pe terenul de baschet, cu un prim trofeu adjudecat pe 5 ianuarie, la Winter Tour Breda. De atunci, a adunat în picioare alte 20 de competiții, iar volumul imens de concursuri l-a dus până pe poziția a zecea în topul celor mai buni ruși (#124 mondial).  Performanțele însă au fost puține: din trei participări la turnee Challenger, doar în Malaysia se poate lăuda cu un loc 4, în timp ce pentru celelalte două turnee, poziția în clasamentul final nu a fost deloc onorantă – 13 și, respectiv, 15.

Echipa este una inedită și din alt punct de vedere: Rusia stă slab la capitolul înălțime. Dintre cei patru jucători care vor veni la turneul din Piața Universității, niciunul nu msoară măcar 1,95 m.

BM-18 a reprezentat orașul Petersburg la ediția 2016 de Bucharest Challenger. Din cvartetul de atunci, revin pe terenurile de la statui Șalva Șatașvili și Nikolai Șangichev.

Precedentele prezențe la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger:  2016

Cel mai bun rezultat: locul 10 – 2016

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.