Americanii tulbură apele la Bucharest Challenger: din trialul pentru naționala SUA, la Kilometrul Zero al 3×3-ului

America trimite pentru a doua oară consecutiv un cvartet la Challeger-ul de la București. Ben, Brian și Charlie formează un inedit trident BBC pe semicerc, pe care fanii baschetului 3×3 din România îl pot urmări sâmbătă și duminică, în Piața Universității. Acestuia i se adaugă un M, de la Michael – un experimentat baschetbalist de 34 de ani și 2,03 m, pentru a forma Clearwater.

Ben Patrick, Brian Pegg, Mike și Charlie Lytle sunt sportivii din patria celui mai bun baschet din lume care vin la București în căutarea cecului în valoare de 5.000 de lei dar și a unor puncte valoroase în FIBA World Rankings.  Fără prezențe regulate pe tur, Ben nepunctând de altfel de loc în clasamentul oficial, băieții se pot lăuda cu faptul că în acest sezon au participat la trialul organizat de USA Basketball care a stabilit care sunt cei patru baschetbaliști cărora le revine onoarea și totodată responsabilitatea de a reprezenta SUA la nivel de echipă națională la întrecerile de 3×3. Sistemul american este ușor diferit față de ceea ce se întâmplă în Europa: USA Basketball organizează anual un trial cu echipele care au câștigat diferite concursuri mai mici FIBA Endorsed pe teritoriu american, pentru a stabili cvartetul eligibil de a juca la nivel internațional pentru Unchiul Sam, la nivel de națională.

Key player: Ben Patrick

Omul de creație al echipei americane, înalt de 1,88 m, este jucătorul cu cel mai bun clasament în ierarhia mondială FIBA (41 între americani). Cu doi coechipieri de 2,05 m și unul de 2,03 m, Ben este căpitanul unei echipe de foști bursieri în divizia 1 de baschet.

Aflată la prima participare la București, misiunea lui Clearwater este aceea de a repeta măcar reușita conaționalilor de la New York Halem – locul 3 în 2016 la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger.

Photo: USA Basketball

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.