Românii, locul patru în duelul stelelor baschetului 3×3

Echipa Bucureștiului, reprezentanta popularei competiții naționale Sport Arena Streetball, a ocupat locul patru în turneul FIBA 3×3 All Stars, care a reunit la Doha, Qatar cei mai buni jucători de baschet 3×3 din lume. Pentru performanța obținută, echipa noastră a fost recompensată cu 14.000 de dolari.

Atmosfera a fost una de All Star Game, însă acest super-show al baschetului 3×3 a oferit o serie de meciuri competitive între cele șase echipe prezente.

Chiar dacă se aflau pentru prima oară în această formulă la o competiției de baschet 3×3, Angel Santana, Cristian Crăciun, Iulian Corneanu, toți trei coechipieri la Știința București, alături de spaniolul Alejandro Machin au reușit o victorie importantă în grupe, în fața canadienilor de la Saskatoon. A fost răzbunarea în fața echipei care la Tokyo, la turneul final la circuitului mondial FIBA, ne elimina în semifinale.

Jucătorii noștri au cedat apoi, în al doilea meci din grupă, în fața lituanienilor de la Kaunas, calificându-se mai departe în semifinalele competiției. Acolo, Novi Sad, campioana din 2014 în FIBA 3×3 World Tour, s-a dovedit mult prea puternică, iar Team Bucharest a fost nevoită să se mulțumească cu locul patru în ierarhia finală a competiției.

Pe lângă cei 10.000 de dolari obținuți pentru calificarea la acest turneu, echipa noastră a mai primit patru mii de dolari pentru clasarea pe locul patru, în timp ce câștigătorii, Team Novi Sad, au încasat în total 35.000 de dolari.

Turneul, care este organizat în zona de promenadă de la Katara Beach, unul dintre principalele puncte de atracție turistică din Doha, a avut premii în valoare totală de 120.000 de dolari.

Pe lângă turneul propriu-zis, jucătorii au fost implicați într-o serie de evenimente conexe, care au inclus vizite în școli și spitale sau sesiuni de autografe, primind în schimb tot tratamentul de care se bucură niște vedete într-o disciplină aflată în plină ascensiune pe scena sportului mondial.

Team Bucharest a susținut o lecție deschisă de baschet, într-o școală unde activează și o fosta componentă a naționalei României și a Sportului Studențesc, Nicoleta Motroc. Santana & Co au fost lăsați cu greu să plece de cei aproape 200 de copii de la Newton International School, alături de care au petrecut două ore pline de baschet și distracție.

Evenimentul de la Doha a încheiat calendarul FIBA 3×3 din 2014, an în care baschetul 3×3 din România a obținut primul titlu european din istorie, câștigat la București în luna septembrie. De asemenea, Team Bucharest a obținut locul doi în Mastersul FIBA de la Praga și locul patru la FIBA 3×3 World Tour Final de la Tokyo, performanță repetată în All Star-ul de la Doha.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.