Romania, in premiera la FIBA 3×3 All Stars de la Doha, Qatar

România va fi reprezentată în premieră la All Star-ul baschetului 3×3, care va avea loc vineri, 12 decembrie, la Doha, în Qatar. Cei mai buni jucători de baschet 3×3 din lume se vor lupta pentru premii în valoare totală de 120.000 de dolari!

Echipa Bucureştiului, singura echipă din lume care a participat la toate cele trei finale ale circuitului mondial FIBA 3×3 World Tour, va fi condusă la Doha de Angel Santana, campion european cu naţionala de 3×3 a României, şi cel mai bine clasat jucător european în FIBA 3×3 World Rankings. Acesta îi va avea alături pe Iulian Corneanu şi Cristian Crăciun, coechipierii săi de la Ştiinţa Bucureşti, lotul fiind completat de un jucător spaniol, Alejandro Machin. 

Reprezentanta Capitalei, locul patru la turneul final al circuitului mondial de baschet 3×3, nu s-a putut prezenta în formula clasică. Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Vasile Ştefan, care au contribuit şi la cucerirea medaliilor de aur la Europene, sunt angrenaţi în Liga Naţională de Baschet alături de echipele lor de club şi nu vor juca la Doha.

VEZI PROMO-UL PENTRU FIBA 3X3 ALL STARS

FIBA 3×3 All Stars reuneşte în Qatar şase echipe: câştigătoarea circuitului mondial, echipele celor mai bine clasaţi jucători din Europa, America şi restul lumii, echipa celui mai bine clasat jucător din lume la categoria sub 18 ani, precum şi o reprezentantă a gazdelor.

Turneul este dotat cu premii în valoare totală de 120.000 de dolari. Fiecare echipă va primi din start 10.000 de dolari pentru participarea la acest regal al baschetului 3×3, iar câştigătoarea va fi recompensată cu un cec în valoare de 25.000 de dolari. 

România este una dintre cele mai bine cotate ţări din lume în baschetul 3×3, în urma celor 10 sezoane consecutive ale popularei competiţii interne Sport Arena Streetball, precum şi a organizării, în ultimii trei ani a celui mai puternic turneu internaţional din sud-estul Europei, Raiffeisen Bank Bucharest Challenger. 

În anul 2014, pe lângă titlul european şi locul patru la finala circuitului mondial, românii au atins faza sferturilor de finală la Campionatele Mondiale de la Moscova şi au obţinut locul doi la Mastersul FIBA de la Praga, în competiţiile masculine, în timp ce fetele au atins faza sferturilor de finală atât la Mondiale cât şi la Europene.

Meciurile de la Doha vor putea fi urmarite in direct pe www.livebasketball.tv sau pe www.youtube.com/3x3planet

Citește și: