Romania domină Top 10 mondial la 3×3: Rareș, Victor si Luca puștii care se distrează vara la Sport Arena Streetball

Rareș, Victor și Luca joacă împreună de aproximativ cinci ani la turneele de baschet 3×3. Înaintea noului sezon Sport Arena Streetball – vezi calendarul complet aici – cei trei tineri români se poziționează în #top10 în clasamentul mondial FIBA 3X3 la categoria U18.

Cel mai important lucru pentru ei este că mereu se distrează. Chiar și atunci când lucrurile nu le merg atât de bine și pierd, o fac cu zâmbetul pe buze. Anul trecut au reușit să câștige nouă turnee dintre cele 12 la care au participat în cadrul circuitului național Sport Arena Streetball Tour, inclusiv turneul final.

Luca și Victor vor juca în această vară și pentru România la FIBA 3×3 U18 World Cup 2019, turneu care se va desfășura în Ulaanbaatar, Mongolia.

Chiar dacă Rareș nu a fost convocat, are încredere că anul viitor nu o să rateze naționala.

Cei trei au vorbit pentru site-ul 3la3.ro înaintea debutului de sezon, care va avea loc în ParkLake Shopping Center la Superbet 3×3 Challenge, 10-12 mai – https://www.facebook.com/events/396190067887576/

Care este cea mai frumoasă amintire a ta din cadrul turneelor de streetball organizate de Sport Arena, respectiv care sunt așteptările tale de la noul sezon de streetball organizat de Sport Arena au fost cele două întrebări pe care le-am adresat.

Sava Rareș, 18 ani, locul 4 în clasamentul FIBA U18

Cea mai frumoasă amintire a mea de la turneele de streetball este de anul trecut, când am jucat la Constanța. Acolo am reușit să câștigăm al 7-lea turneu din acea vară, învingându-i pe băieții din echipa de seniori ai Constanței cu scorul de 22-8.

Așteptările mele de la noul sezon de streetball ar fi ca organizarea să fie la fel de bună și sper eu, să fie organizate mai multe turnee decât în anii precedenți.

Ionescu Andrei-Victor, 17 ani, locul 5 în clasamentul FIBA U18

Cea mai frumoasă amintire a mea din cadrul turneelor Sport Arena a fost atunci când am jucat în Constanța și am ajuns până în finală. Deși am pierdut finala și pentru că eram mai mici, am rămas cu o amintire foarte frumoasă datorită atmosferei de acolo. E o senzație unică să intri în teren și să stii că toată lumea se uită la tine.

Sezonul trecut de Sport Arena mi-a întrecut așteptările, însă anul acesta cred ca aș vrea să fie turnee în București. Eventual să fie mai multe locuri disponibile la turnee, oricum sezonul acesta cred ca va fi cel mai interesant de până acum.

Luca Hara, 18 ani, locul 8 în clasamentul FIBA U18

Nu pot spune că există o singură amintire mai frumoasă față de celelalte. Toate au fost excepționale pentru că am jucat alături de prieteni dragi cu care am călătorit, aproximativ, prin toată Romania pentru aceste turnee.

Mi-a plăcut atât de mult sezonul precedent încât nu pot spune că am așteptări ridicate de la cel care va urma. Aș avea o singură propunere pentru sezonul următor și aceea ar fi ca turneele sa aibă loc doar în orașe mai mari, cu un anumit număr de locuitori.

Articol de: Razvan Circeag

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.