15 turnee în sezonul 15: Caravana Sport Arena Streetball va călători în 11 orașe din România, începând cu luna mai.

Atmosferă, prieteni, muzică, distracție, premii și bineînțeles mult baschet. Baschet 3×3. Noul sezon Sport Arena Streetball, cea mai longevivă competiție de acest gen din România, ajunsă la cel de-al 15-lea sezon, debutează pe 10-12 mai la București, în ParkLake Shopping Center, cu Superbet 3×3 Challenge.

Trei orașe vor apărea în premieră în circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball, Drobeta Turnu Severin, Satu Mare și Sibiu, în timp ce destinații devenite deja tradiționale precum Constanța, Iași, Ploiești, Timișoara sau Suceava sunt de asemenea prezente.

În total 13 evenimente populare, unde oricine se poate înscrie prin intermediul site-ului oficial al competiției, 3la3.ro și două evenimente internaționale, unde participă doar jucători profesioniști, reprezintă tabloul complet Sport Arena Streetball pentru 2019.

Finala circuitului național, care va avea loc la Constanța în 17-18 august, va oferi din nou echipei câștigătoare un loc în circuitul mondial FIBA 3×3 World Tour.

După ce anul trecut fanii baschetului 3×3 au avut parte de un turneu-eveniment, FIBA 3×3 Europe Cup, organizat la Circul Metropolitan din București, și în 2019 îi vor putea vedea pe cei mai buni jucători din lume în două competiții internaționale.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger (10-11 august, ParkLake Shopping Center) va programa cea de-a opta ediție a celui mai popular turneu de acest gen din Europa de Est și va oferi primelor două echipe șansa de a evolua în FIBA 3×3 World Tour. Constanța va fi pentru al doilea an consecutiv gazda turneului de calificare pentru Campionatele Europene (29-30 iunie, Plaja Perla Mamaia), unde jucători de top din Europa se duelează pentru un loc la turneul final.

Aproximativ 2000 de meciuri, cu peste 4000 de jucători participanți și premii în valoare totală de peste 75.000 de lei sunt principalele coordonate ale sezonului 2019, unul în care fiecare punct acumulat de către jucătorii români în clasamentul mondial poate fi decisiv în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

Clasamentul mondial pe națiuni, unde la acest moment România ocupa locul 4 la feminin și 14 la masculin, este criteriu principal de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Competițiile organizate de către Sport Arena Streetball sunt susținute de către Raiffeisen Bank, Superbet, Mastercard, Tissot, Nike, sportloft.com, UPC, Horizon, Serioux, Pegas, Doritos și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

Programul complet al turneelor:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.