România, calificată la Mondialele de 3×3 din 2016

România va ataca în 2016 Campionatele Mondiale de baschet 3×3 cu trei echipe naționale, care au obținut calificarea în urma poziției pe care țara noastră o ocupă în ierarhia mondială și a rezultatelor obținute de jucătorii români.

Veștile bune aflate după ce a trecut termenul limită, stabilit de către Federația Internațională de Baschet la 1 noiembrie 2015, se referă la ambele naționale de seniori, atât cea masculină cât și cea feminină și la naționala masculină de juniori U18.

După titlul european obținut în 2014, an în care au ocupat și locul opt la precedentele Campionate Mondiale, în formula Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan, seniorii vor merge in perioada 5-11 noiembrie 2016 la Guangzhou, în China. Acolo va avea loc cea de-a treia ediție din istorie a Mondialelor de 3×3.

Tot acolo vor merge și senioarele, care au ocupat locul șapte la Moscova în 2014, în formula Anca Șipoș, Cristina Bigică, Andra Haas și Flori Diaconu.

Între 5-17 iunie, în Kazakhstan vor avea loc Campionatele Mondiale dedicate juniorilor U18, acolo unde România va fi reprezentată doar în competiția masculină. Amedeo Casale, Nandor Kuti, Bogdan Nicolescu (foto) și Andrei Iliescu au atins faza sferturilor de finală fiind la doar câteva secunde de o calificare în semifinale în ediția din această vară de la Debrecen.

România este clasată pe locul al doilea în ierarhia mondială la U18 masculin, pe locul 8 la seniori, pe locul 12 la senioare și pe locul 17 la junioare U18. Clasamentul ia în calcul punctele cumulate ale primilor 100 de jucători cu profil confirmat din categoria respectivă.

Țara noastră se menține în continuare în zona fruntașă a clasamentelor în urma numeroaselor turnee FIBA Endorsed organizate de Sport Arena – Sport Arena Streetball și Raiffeisen Bank Bucharest Challenger – dar și de alți promoteri privați, acolo unde jucătorii români acumulează puncte importante care contribuie la rankingul de țară.

Citește și:

One Thought to “România, calificată la Mondialele de 3×3 din 2016”

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.