Reveniri, transferuri și noi-veniți la prima etapă BCR Sport Arena Streetball 2024

În off-sezon, câțiva baschetbaliști și-au găsit un nou cămin, alții revin la cel mai popular sport urban, în timp ce unii își vor face debutul la categoria Open.

Bogdan Sandu a participat la toate etapele de sezonul trecut și a reprezentat o singură echipă, CSU Pitești. La primul turneu din anul 2024 va juca alături de Rahova Finest, una dintre cele mai vechi echipe din circuitul BCR Sport Arena Streetball. De altfel, Sandu a mai jucat pentru această echipă în 2018, tot alături de Cătălin Vlaicu și Cătălin Bordei, doi jucători care au reprezentat România în circuitul FIBA 3×3 World Tour acum un deceniu. Cornel Cioacătă este al patrulea membru al echipei Rahova Finest, și el un baschetbalist care a mai evoluat sub această titulatură fină.

După trei ani fără turnee #SAS, Amedeo Casale revine în Poli Arena, acolo unde cea mai recentă amintire este probabil și una dintre cele mai plăcute. În 2021, la turneul al doilea din acea vară, Amedeo Casale făcea parte din echipa Percento, câștigătoarea de la Open Masculin a acelei etape. El are un titlu și la U18 în competițiile Sport Arena, iar, acum, își face revenirea la peste zece ani de la debutul său în circuitul #SAS. Casale are o șansă bună la titlul de la Open Masculin, fiind în echipă cu Marius Ciotlăuș, Aurelian Gavriloaia și Nicolae Ciucă. Toți patru au reprezentat România în competițiile internaționale.

După ce a purtat steagul României la Mondialul de 3×3, cât și alte competiții internaționale, Anamaria Vîrjoghe își va face debutul la senioare în circuitul BCR Sport Arena Streetball. Din 2022 este o jucătoare de bază a lotului național, iar sezonul 2024 de baschet 3×3 îl va începe la Poli Arena. Vîrjoghe a mai participat în turneele #SAS, dar în 2013, la categoria U14. Așadar, 2024 este anul în care va concura pentru prima dată din postura de senioare. Și are o echipă formată din sportive cu multe prezențe la #SAS. Sonia Kim, Carla Popescu, Anca Șipoș și Anamaria Vîrjoghe formează cvartetul Agro Squad, pe hârtie, principala favorită de la Open Feminin. 

Un alt transfer interesant este la echipa Belelele lu Impresar. Nu știm ce a făcut impresarul, dar Robert Spoitoru nu va juca alături de această echipă, ci la CSU ASE. Spoitoru a fost votat jucătorul sezonului la U18 ani la Premiile #SAS, după un sezon petrecut în întregime alături de Belelele lu Impresar.

Vineri, 17 mai, începe un nou sezon BCR Sport Arena Streetball, al 19-lea. Cu reveniri, debuturi, transferuri, jucători noi, legende, suntem gata să dăm startul unei noi veri plină de baschet 3×3.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.