Premiu-record la Sport Arena Bucharest Challenger!

Sport Arena pune la bataie cel mai mare premiu din istoria competitiilor de streetball din Romania la Sport Arena Bucharest Challenger (4-5 august 2012), primul turneu international de baschet 3×3 organizat vreodata in Romania sub egida FIBA 3×3 World Tour. Echipa castigatoare va primi 5.000 de euro si se va califica pentru turneul Masters FIBA de la Istanbul.

La  acest turneu dedicat categoriei masculine de peste 18 ani, vor  participa 12 echipe din Europa alaturi de patru echipe de top din  Romania. Evenimentul are statut de turneu de calificare pentru 3×3 FIBA  World Tour Masters Istanbul, de unde cele mai bune echipe pot ajunge la  finala mondiala de la Miami.
Cele  12 echipe din Europa vor fi alese invitational, de catre departamentul  3×3 al Federatiei Internationale de Baschet, pe baza consultarilor cu  reprezentantii tarilor respective.
Cele  patru echipe romanesti care se vor lupta pentru marele premiu de 5.000  de euro la aceasta competitie vor fi primele patru clasate la Turneul 4  al Sport Arena Streetball Quest (20-22 iulie 2012), campionatul care se desfasoara pe toata perioada verii in cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti.
Sport Arena Bucharest  Challenger, cel mai  important eveniment baschetbalistic al verii, va avea loc in centrul  Capitalei iar pe langa turneul propriu-zis organizatorii promit un  spectacol complex cu demonstratii de slam-dunk, de dans, un concert si  multe concursuri pentru spectatori.
Turneul  FIBA Sport Arena Bucharest Challenger se desfasoara independent de  campionatul FIBA Sport Arena Streetball Quest, fiind al saselea  eveniment de baschet 3 la 3 pe care Sport Arena il organizeaza in 2012.
Turneul este realizat cu sprijinul Federatiei Romane de Baschet.

„Felicit  Sport Arena pentru turneul excelent de baschet 3×3 pe care l-ati  organizat in ultimii ani. Ati dovedit cum un turneu de baschet 3×3 a  crescut de-a lungul timpului si a devenit un exemplu pentru comunitatea  3×3 din lume”, a spus Patrick Baumann, secretarul general al Federatiei  Internationale de Baschet.

Citește și:

One Thought to “Premiu-record la Sport Arena Bucharest Challenger!”

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.