Patru romani in Top 15 FIBA 3×3 World Ranking

Dupa un sezon excelent in baschetul 3×3, Romania are patru jucatori clasati printre primii 15 in ierarhia mondiala realizata de FIBA (Federatia Internationala de Baschet) si publicata pe site-ul http://www.3x3planet.com/.

Cel mai bine clasat jucator roman este Angel Santana, pe locul patru, cu 391.200 de puncte. Santana are in palmares in acest sezon de 3×3 o victorie, la Sport Arena Bucharest Challenger, doua locuri doi, la Prague International Streetball Cup si la FIBA 3×3 World Tour Masters Istanbul si a mai punctat la FIBA 3×3 World Tour Final de la Miami si la Campionatul Mondial de la Atena, unde Romania a invins echipa Statelor Unite. Castigurile obtinute de el in cele 3 weekenduri de la Bucuresti, Praga si Moscova sunt de peste 5.000 de euro.

Romano-spaniolul este urmat de un grup de trei jucatori, cu Bogdan Balanica pe locul 14, urmat imediat de Sergiu Souca si Andrei Constantin, la egalitate, pe locul 15. Ultimii doi au facut parte din aceeasi echipa, Choco Loco, la Sport Arena Bucharest Challenger, unde au jucat finala precum si din echipa Sport Arena UPB care a jucat la Istanbul si la Miami.

Balanica a fost alaturi de Angel Santana la Praga si a evoluat in echipele campioane de la Sport Arena Bucharest Challenger si de la Sport Arena Streetball, calificandu-se atat pentru Mastersul de la Istanbul cat si pentru cel de la Madrid.

Alti doi jucatori romani se afla printre primii 100 din lume, Silviu Lupusavei, locul 56 si Catalin Vlaicu, locul 66. Lupusavei a facut parte din echipa castigatoare de la Bucuresti si a fost finalist la Praga, in timp ce Vlaicu a jucat la finala mondiala de la Miami precum si la Campionatul Mondial de la Atena.

Doar alte trei natiuni sunt reprezentate in aceeasi masura la varful clasamentului mondial, Slovenia, Croatia si Porto Rico, tricolorii depasind reprezentanti ai unor tari cu mare traditie in baschet precum Statele Unite, Lituania, Serbia, Argentina sau Rusia.  

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.