Pasiune pentru 3×3: Ei au batut mingea în toată România!

Nu mai puțin de 11 turnee marca Sport Arena Streetball au fost organizate în anul 2016 în România, în șapte orașe diferite, iar Mihai Văcărescu (foto stânga), din București, a fost singurul jucător care a participat la fiecare dintre ele. 

Cinci turnee din seria 3×3 Superbet Tour, cinci în cadrul circuitului Raiffeisen Bank Challenger Tour, plus Raiffeisen Bank Bucharest Challenger – toate l-au avut la start pe Văcărescu, a căruit echipă, Școala Veche, a participat la turnee în diverse formule de-a lungul sezonului.

Bogdan Cezar Sandu, coechipierul lui Mihai Văcărescu la Școala Veche are zece turnee la activ iar Top 5 participări este completat de Cătălin Bordei, Emilian Barbu și Gabriel „Statistica nu minte” Muscalu, cu câte opt turnee.

Foto: Calin Ilea | www.calinilea.com
Foto: Calin Ilea | www.calinilea.com

La feminin, Anda Boltașu (foto dreapta) și Andra Haas dețin recordul, cu nouă turnee la care au participat în sezonul 2016, urmate de Anca Șipoș, cu opt prezențe. Top 5 este completat de Casandra Pușcașu, cu șase prezențe, urmată de Ruxandra Chiș și Sonia Vilcinschi, la egalitate, cu cinci prezențe.

În total 1810 jucători au participat la turneele marca Sport Arena Streetball în 2016, cu vârste cuprinse între 9 și 55 de ani. Cea mai tânară prezență la Sport Arena Streetball a fost Karina Vasile din Craiova, 9 ani si 8 luni iar cel mai vârstnic jucător Marian „Make” Georgescu, 55 ani.

 

Citește și: