Olymp Belgrade, campioană la Craiova în 3×3 Superbet Tour

Cu patru jucători din top 50 mondial în echipa, Olymp Belgrade a cucerit trofeul la Craiova Streetball, a doua etapă din circuitul național de baschet 3×3 Superbet Tour.

Piața Mihai Viteazul a fost pentru două zile polul principal al baschetului 3×3 din balcani, cu echipe din Serbia, Bulgaria și România duelându-se pentru premiile în valoare de 20.000 de lei, dar și pentru un loc în finala circuitului național 3×3 Superbet Tour.

Olymp Belgrade a dovedit că este în acest moment una dintre cele mai valoroase echipe de 3×3 din Europa, având în spate experiența a doua sezoane de FIBA 3×3 World Tour. A doua echipă ca valoare din Serbia, după liderii mondiali de la Novi Sad, a dominat Craiova Streetball și a plecat acasă cu un cec în valoare de 1000 de euro și cu ceasurile de campion oferite de Casio G-Shock.

Sârbii au avut un singur meci dificil, în sferturile de finală, când au trecut de Știința București cu 18-16, iar în finală au trecut de We Got Game, din Ploiești, cu 22-14.

Peste 2000 de oameni au fost prezenți în Piața Mihai Viteazul de-a lungul celor două zile de turneu și chiar dacă nu au fost înscriși în competiție, au putut participa la numeroase concursuri cu premii care au fost dedicate spectatorilor.

Momentele de entertainment au fost asigurate de trupa de dans Freaks și majoerele de la Liceul Teoretic Tudor Arghezi din Craiova.

Anul 2016 reprezintă un moment important pentru pasionații de baschet 3×3, întrucât în urma acestui sezon se va lua decizia privind includerea baschetului 3×3 în programul Jocurilor Olimpice la ediția Tokyo 2020. Baschetbaliștii români ar putea avea astfel șansa în viitor de a călca pe urmele legendelor sportului românesc și de a lupta pentru a accede în cea mai importantă competiție sportivă a planetei.

3x3Superbet Tour, o competiție marca Sport Arena Streetball, a început la Ploiești, în 21-22 mai și va continua la București și la Constanța în luna iulie, în timp ce finala va avea loc între 26 și 28 august 2016, la București.

Craiova Streetball a fost susținută la nivel local de: SCM Craiova, Primaria Municipiului Craiova, DJST Dolj,  Wetterbest, Solarex, Autec Autotechnik – Distribuitor Autorizat Skoda, Cippy bomboane, El Greco, Oak și Mercur Center.

Circuitul national 3×3 SuperBet Tour este susținut de: Superbet, Gatorade, Casio G-Shock, Ursus Cooler și Nike.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.